Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
ΔΕΗ: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύμβαση με τη ΛΑΡΚΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύμβαση με τη ΛΑΡΚΟ

Τη σχετική εισήγηση υπερψήφισε και ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, που ελέγχει το 17% των μετοχών της ΔΕΗ, τασσόμενος όπως είπε με τη θέση του ελληνικού Δημοσίου το οποίο επίσης υπερψήφισε την πρόταση. Ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε δια του εκπροσώπου του ότι η εισήγηση δεν επαρκεί για να σταθμιστούν τα οφέλη και οι κίνδυνοι και έθεσε τα ερωτήματα ποια είναι η θέση του εποπτεύοντος υπουργείου για το θέμα, όπως και αν υπάρχει νομική γνωμοδότηση για μη έγερση θεμάτων ανταγωνισμού η/και παράνομης κρατικής ενίσχυσης.

Απαντώντας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Εμμ. Παναγιωτάκης ανέφερε πως δεν κρίθηκε σκόπιμο να ζητηθεί ιδιαίτερη γνωμοδότηση δεδομένου ότι η συμφωνία αποτελεί προϊόν διαπραγμάτευσης μεταξύ των δυο εταιριών η οποία είναι αμοιβαία επωφελής. Ανέφερε επίσης ότι η συμφωνία έχει τη σύμφωνη γνώμη του εποπτεύοντος υπουργείου.

Ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε επίσης ότι το συνολικό χρέος της ΛΑΡΚΟ προς τη ΔΕΗ κυμαίνεται στα επίπεδα των 300 εκατ. Ευρώ, μέγεθος το οποίο ωστόσο θα μειωθεί σε εφαρμογή της συμφωνίας και της απόφασης της διαιτησίας για οφειλές της περιόδου 2010-2013 που αναμένεται μέσα στο μήνα.

Υπενθύμισε ακόμη ότι η ΔΕΗ εκτός από προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας είναι και μέτοχος της ΛΑΡΚΟ με ποσοστό 11 % και αν επέλεγε να διακόψει την ηλεκτροδότηση της εταιρίας λόγω χρεών δεν θα υπήρχε πιθανότητα να εισπράξει τα οφειλόμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL