Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόταση εξαγοράς της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Intime από την Alibaba

Η Alibaba προσφέρει 10 δολάρια Χονγκ Κονγκ για κάθε μετοχή της Intime, ποσό που είναι υψηλότερο κατά 42% από την τιμή κλεισίματός της στις 28 Δεκεμβρίου, και συνολικά 2,55 δισ. δολάρια ΗΠΑ

Προσφορά για την εξαγορά της Intime Retail, η οποία διαχειρίζεται 29 πολυκαταστήματα και 17 εμπορικά κέντρα, στις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας υπέβαλε η μεγάλη κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.

Η Alibaba Investment, που είναι θυγατρική της Alibaba Group, ανακοίνωσε σήμερα ότι, σε συνεργασία με τον ιδρυτή της Intime Σεν Γκουοτζούν, ζήτησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Intime να προτείνει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης στους μετόχους της.

Η Alibaba και ο Σεν προσφέρονται να πληρώσουν 10 δολάρια Χονγκ Κονγκ για κάθε μετοχή της Intime, ποσό που είναι υψηλότερο κατά 42% από την τιμή κλεισίματός της στις 28 Δεκεμβρίου, και συνολικά 19,8 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (2,55 δισ. δολάρια ΗΠΑ).

Η Alibaba είναι ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος της Intime, με ένα πακέτο μετοχών 28% που θα αυξηθεί στο 74% μετά τη συμφωνία.

Ενισχυμένη από την είδηση, η μετοχή της Intime στο Χονγκ Κονγκ εκτινάχθηκε την Τρίτη, μετά την επανέναρξη της διαπραγμάτευσής της, κλείνοντας με άνοδο 35,7% στα 9,54 δολάρια Χονγκ Κονγκ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια