Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στα ΕΛΠΕ οι έρευνες και η παραγωγή υδρογονανθράκων στον Κυπαρισσιακό κόλπο

ΕΛΠΕ: Θα εφαρμόσουμε τις πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογικές μεθόδους

Το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην περιοχή 10, στον Κυπαρισσιακό, παραχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ομίλου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των αντιστοίχων ανακηρύξεων της ΕΛΠΕ στις χερσαίες περιοχές 'Αρτας - Πρέβεζας και Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, καθώς και της περιοχής 2, δυτικά της Κέρκυρας, σε κοινό επιχειρηματικό σχήμα με τις Total και Edison.

Σύμφωνα με την ΕΛΠΕ, είναι πλέον σαφές ότι σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες επιτυχώς έρευνες στον Πατραϊκό κόλπο, υλοποιείται το δηλωμένο ενδιαφέρον του ομίλου για την ανάπτυξη του τομέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων της χώρας μας.

Σε δήλωση του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γρηγόρης Στεργιούλης, σημειώνει πως: “Για τα Ελληνικά Πετρέλαια, με την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτουν στον ελλαδικό χώρο και το εξειδικευμένο και έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό τους, η ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων στη χώρα μας αποτελεί φυσική επιλογή. Είμαστε έτοιμοι, αμέσως μετά την επικύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης από τη Βουλή των Ελλήνων, να προχωρήσουμε στην έρευνα και εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου δυναμικού της περιοχής του Κυπαρισσιακού κόλπου, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογικές μεθόδους, με πλήρη σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τις υφιστάμενες δραστηριότητές τους. Είμαστε απολύτως πεισμένοι ότι αυτή η προσέγγιση θα επιφέρει άριστα αποτελέσματα, τόσο για τον όμιλο όσο και για την Ελλάδα”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια