Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Μαρινόπουλος: Διορία έως τη Δευτέρα προς τους πιστωτές να συναινέσουν ή όχι στη συμφωνία διάσωσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαρινόπουλος: Διορία έως τη Δευτέρα προς τους πιστωτές να συναινέσουν ή όχι στη συμφωνία διάσωσης

Μέσα στις επόμενες 72 ώρες, δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα, οι πιστωτές της Μαρινόπουλος, θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα δεχθούν ή θα απορρίψουν το σχέδιο εξυγίανσης της χειμαζόμενης αλυσίδας το οποίο στο σκέλος που τους αφορά άμεσα προβλέπει «κούρεμα» οφειλών 50% με βάση τα υπόλοιπα της 30ης Ιουνίου του 2016. Όσοι συμφωνούν θα αποκτήσουν πρόσβαση στο πλήρες κείμενο της συμφωνίας εξυγίανσης. Αυτό υπολογίζεται πως να γίνει μεταξύ 26 και 28 Σεπτεμβρίου, προκειμένου στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο και το αργότερο έως τις 7 Οκτωβρίου με βάση το ρεαλιστικό, να υποβληθεί προς έγκριση η τελική συμφωνία εξυγίανσης προς το αρμόδιο δικαστήριο. Απώτερος στόχος των εμπλεκομένων μερών να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο, βάσει του νόμου, ποσοστό (δηλαδή 60%) συναινούντων στο σχέδιο εξυγίανσης πιστωτών προκειμένου να ενεργοποιηθεί η συμφωνία διάσωσης από το δικαστήριο με βάση το άρθρο 106 β&θ.

Αυτό αναφέρεται μεταξύ των άλλων στην επιστολή που έχει ξεκινήσει να αποστέλλετε προς τους πιστωτές της Μαρινόπουλος τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται πως το “κούρεμα” θα είναι 50% και θα αφορά ακόμη και τους πιστωτές εκείνους που έχουν υπόλοιπο μικρότερο των 100.000 ευρώ. Συγκεκριμένα σημειώνεται πως νομικοί και τεχνικοί λόγοι δεν κατέστησαν δυνατή την αρχική πρόθεση να καταβληθεί προσπάθεια για εξαίρεση των πιστωτών με υπόλοιπα κάτω των 100.000 ευρώ. Σε ότι αφορά την πληρωμή των υπολοίπων που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί και τον πλήρη έλεγχο της οποίας θα έχει η Σκλαβενίτης και στην οποία θα περάσουν στοιχεία ενεργητικού και παθητικού τεσσάρων εταιρειών του ομίλου Μαρινόπουλου (Μαρινόπουλος Α.Ε, Ξυνός, Express M, Πειραϊκόν), θα γίνει αμέσως μετά την τελική απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου για την έγκριση της Συμφωνίας Εξυγίανσης και την προβλεπόμενη διαδικασία για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Σε κάθε περίπτωση, βάσει των όρων του Μνημονίου Συνεννόησης αυτή η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 14/02/2017, όπως σημειώνεται σε άλλο σημείο της επιστολής.

Σχετικά με το φορολογικό σκέλος στην επιστολή αναφέρεται πως υπάρχει γνωμοδότηση από φορολογικό σύμβουλο ότι τα ποσά απαιτήσεων που διαγράφονται από τους πιστωτές στο πλαίσιο συμφωνία εξυγίανσης που επικυρώνεται από το πτωχευτικό δικαστήριο σύμφωνα με το έκτο Κεφάλαιο του Πτωχευτικού Κώδικα εκπίπτουν φορολογικά χωρίς να εξαρτάται η έκπτωση αυτή από τυχόν συναίνεση ή μη στη συμφωνία εξυγίανσης – ωστόσο αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL