Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Όργιο αυθαιρεσίας και στις τουριστικές επιχειρήσεις του Ν. Εύβοιας καταγγέλλει η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όργιο αυθαιρεσίας και στις τουριστικές επιχειρήσεις του Ν. Εύβοιας καταγγέλλει η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ

Αντιστέκονται οι εργαζόμενοι στο όργιο αυθαιρεσίας στις τουριστικές επιχειρήσεις του Ν. Εύβοιας όπως τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ), η οποία προ ημερών συμμετείχε στους ελέγχους, που πραγματοποίησε η επιθεώρηση εργασίας στο νησί.
Δεκάδες εργαζόμενοι έχουν κατέλθει σε επίσχεση εργασίας, ανάμεσα σε αυτούς ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου. Ωστόσο, έρχονται αντιμέτωποι με την απόλυτη αδιαφορία των εργοδοτών για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν την ίδια ώρα που οι συγκεκριμένοι ξενοδόχοι είναι ασυνεπείς, μετακυλίοντας το επιχειρηματικό ρίσκο στην πλάτη των εργαζομένων και υποκαθιστώντας τις θέσεις απασχόλησης με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους δουλεμπορικών γραφείων που εμφανίζονται ως εταιρείες παροχής προσωπικού για καθαρισμούς, αλλά αντίθετα εφοδιάζουν τα ξενοδοχεία με ειδικότητες όπως σερβιτόρους, μαγείρους, ρεσεψιονίστ, θυρωρούς κ.α.
Μεταξύ των εργοδοτών, που αυθαιρετούν είναι και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας κ. Κάλφας όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ, καθώς απέλυσε παράνομα την Πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ασημίνα Καραμπέτσου. Επίσης, καταγγέλλεται ότι όχι μόνον δεν εφαρμόζεται η Κλαδική Ξενοδοχοϋπαλλήλων αντίθετα έχει συμφωνηθεί επιχειρησιακή σύμβαση με όρους ανειδίκευτου εργάτη (586€ μικτά) με αδιευκρίνιστες συνθήκες υπογραφής από μόλις 7 άτομα, κάποιοι εκ των οποίων συγγενικά του πρόσωπα, ενώ κατά τον έλεγχο είχαμε και τραγελαφικά περιστατικά όπου στη θέα των επιθεωρητών εργασίας φυγαδεύονταν εργαζόμενοι, προφανώς ανασφάλιστοι.
Ως εκ τούτου, η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ σημειώνει ότι οι διαμαρτυρίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) για αφορισμούς, λιθοβολισμό και δαιμονοποίηση της ελληνικής Ξενοδοχείας θα ήταν δικαιολογημένες αν μπορούσε την ίδια ώρα να περιορίσει την ασυνέπεια και αντικοινωνική δράση των μελών της.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL