Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Ερώτηση Κριτσωτάκη και Διακάκη / Οργιάζει η εργοδοτική αυθαιρεσία στα ξενοδοχεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ερώτηση Κριτσωτάκη και Διακάκη / Οργιάζει η εργοδοτική αυθαιρεσία στα ξενοδοχεία

Συνθήκες εργασιακής γαλέρας στα ξενοδοχεία καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαίρη Διακάκη, που κατέθεσαν χθες ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές καταγγέλλουν όργιο μαύρης εργασίας, εξοντωτικά ωράρια, διαρκείς μειώσεις αποδοχών, εισφοροδιαφυγή, απολύσεις έμπειρων εργαζόμενων και αντικατάστασή τους με «φτηνό» εργατικό δυναμικό. Τονίζουν, μάλιστα, ότι έχουν ενταθεί τα φαινόμενα εκβιασμού προς τους εργαζόμενους, την ίδια στιγμή που έχουν παραλύσει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Με ειδική αναφορά στον Νομό Ηρακλείου -που είναι η μεγαλύτερη τουριστική περιοχή της χώρας- και στην αλυσίδα ξενοδοχείων πολυτελείας της αλυσίδας "Mitsis Hotels", οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλουν ότι οι 400 εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι για τρεις μήνες. Υπενθυμίζουν, επίσης, τον θάνατο του παιδιού από τα χέρια του ανιματέρ στο ξενοδοχείου "Laguna", όπου οι εργασιακές συνθήκες είναι "τριτοκοσμικές".

Ως εκ τούτου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους υπουργούς ποια μέτρα θα λάβουν έναντι της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, εάν θα παρέμβουν για την απόδοση των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών στις προαναφερθείσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και εάν τελικά θα λάβουν μέτρα για την ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών.

H.B.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL