Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τουρισμό πολυτελείας ζητεί ο Γ. Προβόπουλος

Τον τουρισμό πολυτελείας προκρίνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος λίγες μέρες πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης χαιρετίζει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%

Τον τουρισμό πολυτελείας προκρίνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος λίγες μέρες πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης χαιρετίζει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και προσδιορίζεται για τον Αύγουστο, παρ' ότι η τουριστική περίοδος βαίνει προς τη λήξη της, αλλά συνιστά προετοιμασία για τα τουριστικά πακέτα που θα κλείσουν από τον Νοέμβριο και έπειτα. Πάντως, ο κ. Ανδρεάδης δεν δεσμεύτηκε για μείωση των τιμών στον καταναλωτή. Αρκέστηκε μόνο στο ότι "στόχος είναι όλα τα έσοδα του ΦΠΑ εστίασης να αποδίδονται πλήρως στο κράτος". Παράλληλα, ζήτησε να γίνουν αντίστοιχες μειώσεις σε όλο το τουριστικό πακέτο και στην ακτοπλοΐα με την προϋπόθεση ότι "οι δημοσιονομικές συνθήκες θα το επιτρέψουν".

Πάντως, ο διοικητής της ΤτΕ καθησύχασε για την καθίζηση της οικονομίας λέγοντας ότι "τους τελευταίους μήνες ενισχύονται οι ενδείξεις ότι η οικονομία έχει εισέλθει σε τροχιά εξισορρόπησης". Μιλώντας χθες στην ημερίδα της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής έκανε ειδική αναφορά στον τουρισμό εξηγώντας ότι " η βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου δεν πρέπει να στηριχθεί σε πολιτικές που αποδείχθηκαν επιζήμιες".

Για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ο Γ. Προβόπουλος πρόκρινε την προσέλκυση πλούσιων επισκεπτών, μαζί με την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού και της κρουαζιέρας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Τέλος, χαρακτήρισε κομβική την αναβάθμιση των υποδομών, που θα συνοδεύονται από τον χωροταξικό σχεδιασμό, όπως προτείνει το υπουργείο Τουρισμού.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο