Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Θ. Τσαυτάρης: Ικανοποιήσαμε ορισμένα αιτήματα των αγροτών, λειτουργούμε στο επίπεδο του εφικτού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Τσαυτάρης: Ικανοποιήσαμε ορισμένα αιτήματα των αγροτών, λειτουργούμε στο επίπεδο του εφικτού

Στην ικανοποίηση ορισμένων αιτημάτων των αγροτών απέδωσε τον περιορισμό της λίστα των ζητημάτων προς διαβούλευση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Θ. Τσαυτάρης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Αλ. Παπαρήγα, προέδρου της Κ.Ο. του ΚΚΕ. Η Αλ. Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατά πάγια τακτική απομονώνει ένα αίτημα, «το πιο ανώδυνο», και το ικανοποιεί προσπαθώντας να μην συζητηθούν τα ουσιαστικά ζητήματα. Η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι εκτός από τα στοιχεία εσόδων-εξόδων υπάρχουν κι άλλα, σοβαρά αιτήματα των αγροτών, όπως η αύξηση στο κόστος παραγωγής.

Ο Θ. Τσαυτάρης επισήμανε την σημασία της ικανοποίησης του αιτήματος για τα στοιχεία εσόδων-εξόδων παρατηρώντας ότι «είναι μεγάλη απλούστευση, μην το μειώνετε» κι αναφερόμενος στο υπουργείο Οικονομικών σχολίασε ότι «πρέπει να κατανοήσει ότι όταν ένα μοντέλο μεταφέρεται δεν είναι αυτόματη η μεταφορά». Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι τα πλαστά τιμολόγια κι ελληνοποιήσεις δημιουργούν έναν αθέμιτο ανταγωνισμό που κατά βάση θίγει τους ίδιους τους αγρότες κι υποστήριξε ότι σ' αυτό το φαινόμενο οφείλεται η «γιγάντια ψαλίδα μεταξύ πρωτογενή τομέα και καταναλωτή». Επίσης ο Θ. Τσαυτάρης επισήμανε την ικανοποίηση του αιτήματος για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, ενώ πρόσθεσε ότι «λειτουργούμε στο επίπεδο του εφικτού».

Η Αλ. Παπαρήγα χαρακτήρισε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης «προπαγανδιστικό πυροτέχνημα» και κατήγγειλε εκβιασμούς στα μπλόκα από τους παράγοντες της Ν.Δ. και τους ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα χρειάζονταν εκβιασμοί αν ικανοποιούσατε ουσιαστικά τα αιτήματα των αγροτών». Για την ρύθμιση των χρεών η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ αναρωτήθηκε «μέρος της αγροτιάς δεν ασφαλίζεται, θα μπορεί να πληρώνει τα ρυθμισμένα χρέη;» και σχολίασε ότι «τέλειωσε η εποχή που με δύο μικροβελτιώσεις κλείνατε το στόμα της αγροτιάς, τώρα οι αγρότες είναι πιο έμπειροι». Η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε ότι το ΚΚΕ απορρίπτει τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση κι επιμένει στα αιτήματα των μπλόκων.

Κ. Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL