Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Συνεδριάζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων στη Βόρεια Ελλάδα / Συμβολικός αποκλεισμός της Εγνατίας χθες από τους αγρότες της Μακεδονίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεδριάζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων στη Βόρεια Ελλάδα / Συμβολικός αποκλεισμός της Εγνατίας χθες από τους αγρότες της Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη

Σε ημίωρο συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Κουλούρας και το ρεύμα που οδηγεί από τη Θεσσαλονίκη στη Βέροια, προχώρησαν χθες οι αγρότες που βρίσκονται για πέμπτη ημέρα στον δρόμο.

Αν και η μεγαλύτερη μερίδα των αγροτών που βρίσκεται στους δρόμους δεν έμεινε ικανοποιημένη από τις χθεσινές νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τους αγρότες, κάποιοι αγροτοσυνδικαλιστές υποστήριζαν ότι οι αγρότες των μπλόκων θα συνεδρίαζαν για να αποφασίσουν αν τους ικανοποιούν ή όχι και αν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Στο μεγαλύτερο μπλόκο της κεντρικής Μακεδονίας, πάντως, επέλεξαν να μην κλείσουν την Εγνατία με τα τρακτέρ τους, αλλά να πραγματοποιήσουν ημίωρη κατάληψη του οδοστρώματος, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να απαντήσει στα αιτήματά τους. Μάλιστα προειδοποιούσαν ότι, σε περίπτωση που τα αρμόδια υπουργεία τούς αγνοήσουν, θα προχωρήσουν σε μόνιμο αποκλεισμό της Εγνατίας οδού, ενώ δεν απέκλειαν να κατέβουν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν εκεί, μπροστά από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών. Χθες στην Κουλούρα είχαν συγκεντρωθεί γύρω στα 500 τρακτέρ από όλο τον Μακεδονικό κάμπο, ενώ παρά την κακοκαιρία οι αγρότες της Ημαθίας συνέχιζαν να βρίσκονται στα μπλόκα που έστησαν στις αρχές τις εβδομάδας. Στις Σέρρες οι αγρότες θα αποφάσιζαν χθες πώς θα συνέχιζαν τις κινητοποιήσεις τους.

Καταδίκη σε 14 για τα παλιά μπλόκα

Την ώρα που οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους, το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε 14 αγρότες σε ποινή φυλάκιση έξι μηνών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις πριν από επτά χρόνια. Το δικαστήριο, που δίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση των 14 αγροτών από τις Σέρρες, τους έκρινε ενόχους για παρακώλυση συγκοινωνιών, αλλά ανέστειλε για τρία χρόνια τις εις βάρος τους επιβληθείσες ποινές. Οι αγρότες κατηγορήθηκαν για τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης στο ύψος του Πετριτσίου. Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι είχαν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην άκρη του οδοστρώματος και δεν παρακώλυσαν τη διέλευση των αυτοκινήτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL