Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Μέσω ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ αποζημιώσεις σε αγροτοκτηνοτρόφους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μέσω ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ αποζημιώσεις σε αγροτοκτηνοτρόφους

Αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ και υποβολή προγράμματος ΠΣΕΑ (εκτάκτου ανάγκης) προς έγκριση στην Ε.Ε. ανακοίνωσε ως μέτρα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τους σεισμούς στην Κεφαλλονιά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης.

Μιλώντας σε εκπομπή επισήμανε ότι υπάρχουν γεωργοί που υποφέρουν έχοντας χάσει ζωικό κεφάλαιο, μελίσσια, αποθήκες, στάβλους αλλά και ζωοτροφές και το υπουργείο θα βοηθήσει όσο μπορεί.

Όπως ανέφερε, για τις ζημιές που αφορούν ζωικό κεφάλαιο και μελισσοσμήνη ο ΕΛΓΑ θα προβεί στην άμεση αποζημίωση των αγροτών, ενώ για τις ζημιές που αφορούν εξοπλισμό και πάγιο κεφάλαιο θα υποβληθεί πρόγραμμα ΠΣΕΑ για κοινοτική έγκριση. Σημείωσε ότι για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών επισκευής αποθηκών και ομβροδεξαμενών η στήριξη θα περιληφθεί στις προβλέψεις του τομέα πολιτικής προστασίας, ενώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος απώλειας ζωοτροφών θα ληφθεί μέριμνα για την εξασφάλιση επάρκειας στους κτηνοτρόφους.

Δήλωσε εξάλλου ότι στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων έτους 2013 θα προωθηθούν άμεσα μετά από ανακατανομή επιπλέον ποσότητες στην Κεφαλλονιά, ώστε να βοηθηθούν ειδικά όσοι είναι οικονομικά ασθενείς στις αντίξοες αυτές συνθήκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL