Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
"Ζεσταίνουν" τα τρακτέρ οι αγρότες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ζεσταίνουν" τα τρακτέρ οι αγρότες

Σε κλείσιμο του κόμβου της Κουλούρας για μισή ώρα προχώρησαν νωρίτερα οι αγρότες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι εκεί, πραγματοποιώντας πεζή παράσταση διαμαρτυρίας πάνω στο οδόστρωμα της Εγνατίας οδού, αφού έληξε η διορία που είχαν δώσει στην κυβέρνηση, για να δώσει μία θετική απάντηση στις απαιτήσεις τους σχετικά με την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων και άλλων σοβαρών ζητημάτων που αφορούν το κόστος παραγωγής

Να αποκλείσουν επ' αόριστον τον κόμβο της Κουλούρας απειλούν οι αγρότες της Β. Ελλάδας

"Εάν δεν υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, θα κλείσουμε τον δρόμο στον κόμβο της Κουλούρας επ' αόριστον, ενώ δεν αποκλείεται να κατέβουμε όλοι στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούμε" ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος.

Στο μεταξύ, από χθες βρίσκονται στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού, οι αγρότες από τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια, ενώ παραμένουν και τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου και άλλα δύο στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου.

Επιπλέον, οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγροτοσυνδικαλιστές για πανελλαδική σύσκεψη το Σάββατο, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των μπλόκων.

"Ακόμα δεν αρχίσαμε" ανέφερε στο ΑΜΠΕ το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων Χρήστος Καμτσής τονίζοντας: "δεν είμαστε κλέφτες και όσοι υπάρχουν στον χώρο ζητάμε να τους καταγγείλουν ονομαστικά".

Παράλληλα, αύριο αναμένεται να αποφασίσουν για τη μορφή των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες των Σερρών, ενώ ησυχία επικρατεί -προς το παρόν- σε Δράμα, Καβάλα και στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αργολίδας, οι οποίοι πραγματοποίησαν την Τετάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του χωριού Ανυφί, ενώ απέκλεισαν για δύο ώρες το μεσημέρι τον δρόμο σύνδεσης των αρχαιολογικών χώρων της Αργολίδας (Μυκηνών - Επιδαύρου) στο ύψος εξόδου του Ανυφίου.

Σημειωτέον ότι οι αγρότες λένε "όχι" στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και ζητούν εκτός των άλλωναφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Στο πλευρό των αγροτών ο ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας

Την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών της Βέροιας, της Ημαθίας και ολόκληρης της Ελλάδας, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας. "Με τους ενωτικούς αγώνες οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι θα ανατρέψουν την συγκυβέρνηση της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής και θα ανοίξουν το δρόμο της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας" τονίζει σε ανακοίνωσή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL