Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Κτηνοτρόφοι - γαλακτοπαραγωγοί: / Μεθοδεύεται υποβάθμιση των ελληνικών γαλακτοκομικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κτηνοτρόφοι - γαλακτοπαραγωγοί: / Μεθοδεύεται υποβάθμιση των ελληνικών γαλακτοκομικών

Την υποβάθμιση των ελληνικών προϊόντων γάλακτος, με πρόσχημα αμφισβητούμενες μειώσεις ουσίας τιμών των γαλακτοκομικών προϊόντων στη λιανική, με πολιτικές που θα οδηγήσουν σε αφανισμό την ελληνική κτηνοτροφία, καταγγέλλουν εκπρόσωποι των παραγωγών.

Σε κοινή τους ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ο Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδας και η Ένωση Φυλής Holstein Ελλάδας, επισημαίνουν ότι το θέμα της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος δεν έκλεισε, αλλά μεθοδεύεται και θα επανέλθει.

Όπως τονίζουν, ο Κ. Χατζηδάκης, αφού δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να περάσει την επιμήκυνση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος, βάζει τρίτους να υποστηρίξουν ότι το καλύτερο για τον Έλληνα καταναλωτή και την ελληνική γαλακτοπαραγωγή είναι η κατάργηση του όρου "φρέσκο" και η τοποθέτηση στην αγορά γάλακτος μιας, δύο, τριών, τεσσάρων, πέντε έως και δέκα ημερών.

Στο μεταξύ, σημειώνουν, έχει προηγηθεί άρση της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος, ενώ πλέον στο στόχαστρο του υπουργείου Ανάπτυξης μπαίνουν και τυρί-γιαούρτι, για τα οποία μεθοδεύεται να επιτρέπεται η παρασκευή τους από σκόνη γάλακτος, εισαγόμενη -που μπορεί να είναι επικίνδυνη, όπως η κινεζική κονσέρβα γάλακτος με μελαμίνη- κι ενώ είναι σε εξέλιξη η μάχη για τη φέτα.

Επισημαίνουν στον υπουργό ότι "εσείς θα πείτε κάποτε 'κάναμε λάθος' και αυτό είναι όλο, ενώ εμείς ως Έλληνες αγελαδοτρόφοι θα έχουμε καταστραφεί" ζητώντας να αναλάβει τις ευθύνες του και να συνομιλήσει με τον κλάδο. Παράλληλα, καλούν την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να επιμείνει υπέρ της κτηνοτροφίας και τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά της υποκατάστασης της εγχώριας παραγωγής από εισαγόμενα προϊόντα αμφιβόλου αξίας και ποιότητας και να υποστηρίξουν την ελληνική κτηνοτροφία και παραγωγή.

Εκπρόσωποι των τριών φορέων θα συζητήσουν σήμερα τα θέματα αυτά με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL