Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.5°C13.0°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C12.5°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Ο άξονας των εφοπλιστών και ο κ. Βαρβιτσιώτης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο άξονας των εφοπλιστών και ο κ. Βαρβιτσιώτης

Ένας άξονας του... Νότου: Ο άξονας της ντροπής. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κοινή πρωτοβουλία των υπουργών Ναυτιλίας Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας με προεξάρχοντα τον ημέτερο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος σχεδόν έχει εγκατασταθεί στο Σιτυ του Λονδίνου για να είναι κοντά στους εφοπλιστές και φοβερίζει την ΕΕ οτι θα πάρουμε τα βαπόρια μας και θα φύγουμε. Και νά σου βρισίδι στη "γραφειοκρατία των Βρυξελλών", αυτή τη φορά από τη Λευκωσία.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μία και μοναδική φορά που η Ελλάδα έθεσε βέτο στην ΕΕ ήταν για να υπερασπιστεί τα μονοπύθμενα τάνκερ των Ελλήνων εφοπλιστών που είναι κίνδυνος θάνατος για τις θάλασσες και ειδικά για το Αιγαίο, (ακόμα και για τη Μύκονο κ. υπουργέ, ακόμα και την παραλιακή).

Βέβαια, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα πρέπει να μας εξηγήσει τί ακριβώς εννοεί "υπερφορολόγηση" των εφοπλιστών, διότι διαβάζουμε στον Τύπο ότι οι Έλληνες εφοπλιστές απέρριψαν την πρόταση να συνεισφέρουν εθελοντικά (άμα γουστάρουν δηλαδή - δεν γούσταραν όμως) 50 εκ ευρω το χρόνο όλοι μαζί. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, 40 εκ ήταν το κόστος των 25 ευρώ για τα νοσοκομεία, 18,1 δισ νέες παραγγελίες πλοίων έκαναν το 2013 οι εφοπλιστές μας, εξ ων σε ελληνικά ναυπηγεία 0 (μηδέν).  

Γ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL