Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.6°C25.8°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.9°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.0°C
2 BF 38%
Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου: Να μας ακούσει η πολιτεία και να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου: Να μας ακούσει η πολιτεία και να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση (Ηχητικό)

Το ελληνικό κρασί θα γράψει φέτος ένα μεγάλο «μείον», θα ζητήσουμε από την πολιτεία μείωση ΦΠΑ στην εστίαση, θα βοηθήσει και εμάς και τους εστιάτορες και τους καταναλωτές, είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Γιώργος Σκούρας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

Τα προβλήματα του ελληνικού κρασιού κλιμακώνονται, δεν είναι το ίδιο όλα τα οινοποιεία, άλλα έχουν παρουσία σε σούπερ μάρκετ, άλλα μικρότερα δεν έχουν καμία δίοδο προς τα εκεί. Μας ανησυχούν τα μικρά οινοποιεία που δεν έχουν καμία δίοδο από την στιγμή που έκλεισαν εστιατόρια και wine bar. Θα γράψουμε ένα μεγάλο «μείον» αυτή την χρονιά, θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε, είπε ο κ. Σκούρας.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/820981285&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Σημείωσε ότι από το κρασί που παρήχθη αυτή την χρονιά, κάποιες ποσότητες θα πάνε με χαμηλό όφελος να γίνουν αιθυλική αλκοόλη. Άλλα, ποιοτικά κρασιά θα κρατηθούν σε δεξαμενές, θα υπάρξει μία αποθεματοποίηση, αλλά όπως είπε δυστυχώς είναι πολύ λίγα τα χρήματα που διαθέτουμε. Θα δούμε μήπως «αλλάξει γνώμη» η ΕΕ, γίνεται αγώνας από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη του κρασιού.

Ευχαρίστησε όλους τους καταναλωτές, καθώς καταγράφεται τάση στήριξης των ελληνικών προϊόντων, αλλά ταυτόχρονα τόνισε ότι οι οινοποιοί θα ζητήσουν από την Πολιτεία να κατανοήσει τις δυσκολίες και για ένα διάστημα και όσο χρειαστεί να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση. «Θα βοηθήσει και εμάς και τους εστιάτορες, αλλά και τους καταναλωτές. Ελπίζουμε να μας ακούσει η πολιτεία», είπε ο κ. Σκούρας.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL