Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Η Σοφία Ζαχαράκη κάλυψε πλήρως τον πολιτευτή της Χίου / Γαλάζια "ασπίδα" στον προπηλακισμό επιθεωρητή του ΣΕΠΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Σοφία Ζαχαράκη κάλυψε πλήρως τον πολιτευτή της Χίου / Γαλάζια "ασπίδα" στον προπηλακισμό επιθεωρητή του ΣΕΠΕ

Ασπίδα προστασίας προς τον Κώστα Tρομπούκη υψώνει η Ν.Δ. μετά τον προπηλακισμό επιθεωρητή Εργασίας από τον "γαλάζιο" πολιτευτή στη Χίο, όταν στο πλαίσιο ελέγχου εντοπίστηκε αδήλωτη εργαζόμενη στο ιατρείο του. Η Σοφία Ζαχαράκη είπε (ΑΝΤ1) ότι «μπορεί να μην αποδειχθούν αυτά τα πράγματα. Είναι μια ανοιχτή υπόθεση. Παίρνετε μόνο τη μία πλευρά της υπόθεσης”. Ισχυρίστηκε δε ότι «είχε εκδοθεί εργόσημο για την συγκεκριμένη εργαζόμενη»!

Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. θεωρεί ότι “η ουσία είναι ότι μπήκε ένας ελεγκτής σε ένα ακτινοδιαγνωστικό κέντρο, εκτός εργασίας, αλλά βρήκε την πόρτα ανοιχτή, γιατί υπήρχε συνεργείο μέσα και μπήκε. Ωστόσο σε ερώτηση «γιατί δεν ολοκληρώθηκε ο έλεγχος;» η κ. Ζαχαράκη απέφυγε να απαντήσει.

H εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου τόνισε (ΑΝΤ1) ότι «η Ν.Δ. καλύπτει το στέλεχός της, κ. Τρομπούκη, στη Χίο". Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε ότι «έχει ανοίξει μία συζήτηση από δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη που έχουν τροφοδοτήσει συγκεκριμένους εργοδοτικούς κύκλους, οι οποίοι είχαν πάντα τέτοιες απαιτήσεις, αναφορικά και με τα ωράρια εργασίας και με το ζήτημα των ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας” Σημείωσε δε πως “το γεγονός ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που κάθονται στο τραπέζι με τον κ. Μητσοτάκη και λένε με σαφήνεια ότι θέλουν επταήμερη εργασία και να σταματήσουν οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα ακριβώς αυτής της τροφοδότησης που έδωσαν οι τοποθετήσεις του».

«Η Ν.Δ. επί ημέρες απέφευγε να τοποθετηθεί για το απαράδεκτο περιστατικό στη Χίο, με πρωταγωνιστή το πολιτικό στέλεχός της Κωνσταντίνο Τρομπούκη. Τη σιωπή αυτή 'έσπασε' η κάλυψη που παρείχε στον κ. Τρομπούκη η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.» ανέφερε χθες στο ΑΠΕ ο πρώην επικεφαλής του ΣΕΠΕ Νάσος Ηλιόπουλος. Εξήγησε δε πως «η κ. Ζαχαράκη είπε ότι ο ελεγκτής μπήκε σε μία επιχείρηση εκτός ωραρίου λειτουργίας, όμως δεν γνωρίζει ότι οι έλεγχοι δεν γίνονται με ραντεβού και η απασχόληση εκτός ωραρίου λειτουργίας κάθε άλλο παρά αποτελεί άλλοθι για τους παραβατικούς εργοδότες. Για την ιστορία, ο έλεγχος ξεκίνησε στις 3.55 μ.μ. και στην επιχείρηση υπήρχε δηλωμένη άλλη εργαζόμενη με ωράριο 8 π.μ. έως 4 μ.μ. Άρα ο έλεγχος ξεκίνησε εντός ωραρίου και διακόπηκε λόγω της επίθεσης στον επιθεωρητή».

Σημειώνεται ότι ήδη έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Χίου από τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ Πάνο Κορφιάτη.

Αναθάρρησε

Ο κ. Τρομπούκης, με τον αέρα της "γαλάζιας" στήριξης, ισχυρίζεται δε ότι στην επιχείρησή του “δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ ανασφάλιστος και αδήλωτος εργαζόμενος”. Επιστράτευσε δε την “καραμέλα” ότι “η μέθοδος της συκοφαντίας είναι γνωστή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ”, καθώς -όπως σημειώνει- η “αιτία στοχοποίησής μου είναι η έντονη συμμετοχή μου στην προσπάθεια αλλαγής της στρεβλής κατάστασης που ζει ο τόπος μας την τελευταία τετραετία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”. Διαμήνυσε δε ότι έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL