Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στην Εθνική Τράπεζα θέλουν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 24ώρες το 24ωρο

"Η διοίκηση ουσιαστικά επιθυμεί ευέλικτες μορφές εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο"

Με αφορμή τη σημερινή απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων στην Εθνική Τράπεζα, την καθολική συμμετοχή των εργαζόμενων σε αυτή και το τι τίθεται από την πλευρά της εργοδοσίας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επιχειρησιακή σύμβαση μίλησε Στο Κόκκινο η Γιώτα Λαζαροπούλου, που είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι η διοίκηση ουσιαστικά επιθυμεί ευέλικτες μορφές εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο.


Η κα Λαζαροπούλου τόνισε ότι ο διευθύνων σύμβουλος τους δήλωσε ότι για να συζητήσει την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας θα πρέπει να μπει μπροστά ως προαπαιτούμενο και το θέμα του κανονισμού εργασίας.

Δηλαδή η σύμβαση που ισχύει από το 2012 και είναι ο βασικός κανόνας για μια επιχείρηση και που υπογράφεται από το σωματείο (και ισχύει μέχρι κάποιος για να την καταγγείλει) η οποία και καθαρίζει με κανόνες θέματα ωραρίου, αξιολόγησης, αξιοκρατίας, εξέλιξης, πειθαρχικού κ.ά.

Η κα Λαζαροπούλου μίλησε για την «ευελιξία» και το πως η εργοδοσία την εννοεί, καθώς αυτό που θέλουν είναι «όλοι να δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο». Εξήγησε ότι «δεν τους πήρε ο πόνος για τις μητέρες, ούτε γι’ αυτούς που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες. Αυτοί θέλουν 24 επί 7. Αυτό είναι κάτι που συζητείτε στους διαδρόμους της Εθνικής εδώ και κάποιους μήνες».

Η κα Λαζαροπούλου σημείωσε ότι αυτή η αποθράσυνση των εργοδοτών υπάρχει και στις άλλες τράπεζες και έφερε το παράδειγμα της Τράπεζας Πειραιώς και τόνισε ότι στο τέλος ο μόνος που κερδίζει είναι αυτός που βγάζει τα κέρδη και τα πάει σε φορολογικούς παραδείσους.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Δεν θα ξεχάσουμε

Δεν περίμενε κανείς πολλά από τις απολογίες των νεοναζί στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ξέρετε, τα γνωστά. Η οργάνωση είναι θύμα παρεξηγήσεων και συκοφαντίας...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο