Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υπεγράφησαν τέσσερις νέες συλλογικές συμβάσεις για 14.820 εργαζόμενους

Με απόφαση της υπουργού Εργασίας 'Εφης Αχτσιόγλου

Την απόφαση για την επέκταση ακόμα τεσσάρων νέων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι οποίες καλύπτουν συνολικά 14.820 εργαζόμενους, υπέγραψε χθες η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Με τη χθεσινή απόφαση της υπουργού οι κλαδικές συμβάσεις που έχουν επεκταθεί από τον περασμένο Αύγουστο, όταν η χώρα βγήκε από τον τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα, φτάνουν τις δεκαπέντε, ενώ συνολικά οι εργαζόμενοι που έχουν δει νέους, αυξημένους μισθούς μετά από μια επταετία καθήλωσης και μειώσεων των απολαβών τους ξεπερνούν τις 200.000.

Αναλυτικά, με τη χθεσινή απόφαση της Έφης Αχτσιόγλου, επεκτάθηκαν και καθίστανται γενικώς υποχρεωτικές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που καλύπτουν συνολικά 14.820 εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, επεκτάθηκαν και καθίστανται γενικώς υποχρεωτικές οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις:

α) Για το υπαλληλικό προσωπικό των ναυτιλιακών πρακτορείων και των ναυτιλιακών επιχειρήσεων όλης της χώρας.

β) Για τους εργαζόμενους στις καπνοβιομηχανίες όλης της χώρας.

γ) Για τους εργαζόμενους στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νομού Ηρακλείου.

δ) Για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων Κρήτης.

Το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι μετά την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τον Αύγουστο του 2018, έχει επεκτείνει συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε 15 κλάδους της οικονομίας, οι οποίες καλύπτουν συνολικά περισσότερους από 220.000 εργαζόμενους.

«Η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, μέσω της ευρείας κάλυψης της αγοράς εργασίας από συλλογικές συμβάσεις, αποτελεί κεντρική στόχευση του υπουργείου Εργασίας. Γι’ αυτό τον σκοπό, θα συνεχίσει να εξετάζει όλες τις εν ισχύι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και όσες υπογραφούν στο μέλλον, ώστε να διαπιστωθεί εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επέκτασή τους» επισημαίνει το υπουργείο.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις