Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στις 43.000 οι αιτήσεις, σε ρύθμιση 378 εκατ.ευρώ

Ρύθμιση 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία

Την ικανοποίησή του για την πορεία της ρύθμισης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις εξέφρασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, σημειώνοντας ότι σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων έχουν γίνει 250.000 επισκέψεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, υποβλήθηκαν 43.000 αιτήσεις και πάνω από 17.000 έχουν ήδη ενταχθεί.

Όπως τόνισε ακόμα ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε καθεστώς ρύθμισης έχουν υπαχθεί 378 εκατ. ευρώ κι έχουν εισπραχθεί 10 εκατ. ευρώ εφάπαξ.

Ο Τ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο παράδειγμα ασφαλισμένου με χρέος 78.000 ευρώ, ο οποίος, λόγω χρεών, αδυνατούσε να βγει στη σύνταξη. Όπως εξήγησε, με την ένταξή του στη ρύθμιση, το χρέος του ασφαλισμένου θα μειωθεί στις 17.000 ευρώ, θα λάβει σύνταξη 600 ευρώ και η δόση για την εξόφληση του χρέους του θα είναι της τάξης των 160 ευρώ τον μήνα.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Ν.Δ. να μη συμμετάσχει στις διαδικασίες της Βουλής αυτή την εβδομάδα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως «η Ν.Δ. έριξε πετσέτα, δεν έρχεται στη Βουλή, περιφρονεί το Κοινοβούλιο».

Ψηφίζεται η ρύθμιση για τους συνταξιούχους της Εθνικής

Ο κ. Πετρόπουλος προανήγγειλε ότι θα ψηφιστεί διάταξη για τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι δεν λαμβάνουν την επικουρική σύνταξή τους. «Οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας περιμένουν να πάρουν την επικουρική σύνταξη, η οποία καταργείται με τον τρόπο που θέλει η Ν.Δ. να εισαγάγει ρυθμίσεις για την επικουρική ασφάλιση, λέγοντας ότι οι νέοι ασφαλισμένοι θα πηγαίνουν στην ιδιωτική ασφάλιση και οι παλαιοί θα μείνουν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ). Ο Λογαριασμός Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ) δεν τους δίνει σύνταξη. Έχουμε διάταξη, να την περάσουμε και να ψηφιστεί. Δεν τη νοιάζει τη Ν.Δ.;» διερωτήθηκε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αναφερόμενος, τέλος, στο σύστημα της κύριας ασφάλισης, σημείωσε πως «η Ν.Δ. λέει ότι θα μειώσει την ασφαλιστική εισφορά από το 20% στο 15%. Αυτό σημαίνει 2,5 δισ. ευρώ έλλειμμα ετησίως και μείωση των συντάξεων».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις