Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τάσος Πετρόπουλος: Η Ν.Δ. δεν πιστεύει στη ρύθμιση των 120 δόσεων και δεν θα τη διατηρήσει!

Τάσος Πετρόπουλος

Αποκαλύπτεται καθημερινά ότι η Ν.Δ. δεν πιστεύει στη ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση για να ελαφρύνει τους ασφαλισμένους και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από τα βάρη του παρελθόντος. Το 97% έγιναν οφειλέτες πριν από το 2015 εξαιτίας των πολιτικών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Αιτία, οι εξοντωτικές εισφορές που επέβαλαν, παρά τα μειωμένα εισοδήματα, στα χρόνια των Μνημονίων. Συνέπειες: α) Απένταξη από την κοινωνική ασφάλιση, β) απώλεια κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, γ) λουκέτα και δ) δημιουργία οφειλών που ξεπερνούν τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πρόσφατα ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. απροκάλυπτα δήλωσε ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων υπονομεύει την εθνική οικονομία! Την επόμενη μέρα, επιχειρώντας να υπονομεύσει τη ρύθμιση, δήλωσε ότι δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση οφειλές του 2017 και του 2018. Ουδέν ψευδέστερο. Εργοδότες με οφειλές του 2017 και του 2018 ρυθμίζουν ήδη τις οφειλές αυτές και όλοι οι μη μισθωτοί έχουν ενημερωθεί κατά την υποβολή της αίτησής τους ότι οι οφειλές των ετών 2017-2018 εντάσσονται αυτόματα στη ρύθμιση με αίτηση μετά την εκκαθάρισή τους και τη μεταφορά τους στο ΚΕΑΟ, για την οποία θα ενημερωθούν. Ρυθμίζονται κανονικά και αυτές.

Η ρύθμιση αποτελεί σωσίβιο για τους ασφαλισμένους. Δίνει τη δυνατότητα να κάνουν μια νέα αρχή.

Οι περισσότερες από 200.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, οι 36.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και οι 11.800 ρυθμίσεις που ήδη έχουν γίνει μέσα στην πρώτη εβδομάδα από την έναρξη της λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας δίνουν την καλύτερη απάντηση στη Ν.Δ. και σε όσους δεν πιστεύουν στην ελάφρυνση των πολιτών.

Η Ν.Δ. διακήρυξε την κατάργηση του ΕΦΚΑ. Έτσι εννοείται η κατάργηση του «Νόμου Κατρούγκαλου» που επιδιώκει. Συνεπώς, η ρύθμιση των 120 δόσεων δεν θα διατηρηθεί από τη Ν.Δ. Διότι στηρίζεται στη μείωση των μηνιαίων εισφορών στα 158 ευρώ που διαμορφώθηκε για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες με βάση τον νόμο αυτόν.

Δείτε όλα τα σχόλια