Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αυξημενοι μισθοί για τους ηλεκτρολόγους ανελκυστήρων

Ισχύουν από σήμερα - Υπεγράφη χθες από την υπουργό Εργασίας η επέκταση της συλλογικής σύμβασης που αφορά περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους

Την επέκταση της συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους ηλεκτρολόγους ανελκυστήρων, που απασχολούνται στα τεχνικά γραφεία ανελκυστήρων όλης της χώρας, υπέγραψε χθες η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Με την επέκταση της συγκεκριμένης σύμβασης, ομοιεπαγγελματικού χαρακτήρα, αυξάνονται σημαντικά οι αποδοχές για περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους που διαμορφώνεται πλέον -από σήμερα, 1.6.2019- σε βασικό μηνιαίο μισθό από 734,55 ευρώ έως 808 ευρώ, αναλόγως της ειδικότητας, και από την 1.3.2020 θα διαμορφωθεί από 741,89 ευρώ έως 816,08 ευρώ, επίσης με βάση τις ειδικότητες.

Στη διαμόρφωση των νέων αυξημένων αποδοχών, πέραν του βασικού μισθού, προσαυξάνονται τα επιδόματα πολυετίας, γάμου, τέκνων, ανθυγιεινής εργασίας και ειδικών συνθηκών, πλωτών μέσων, ακτινοβολίας, επίδομα υπευθύνου, επίδομα ύψους και επιδόματα σπουδών.

Το υπουργείο Εργασίας υπογραμμίζει ότι μετά τη λήξη των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018 έχουν επεκταθεί 13 συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες καλύπτουν περισσότερους από 210.000 εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα σημειώνει ότι "θα συνεχίσει να εξετάζει τις εν ισχύ συλλογικές συμβάσεις αλλά και όσες υπογραφούν στο μέλλον, ώστε να διαπιστωθεί εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επέκτασή τους", προσθέτοντας ότι "η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, μέσω της αύξησης του κατώτατου μισθού και της επαναφοράς των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της υλοποίησης της κεντρικής δέσμευσης της κυβέρνησης για την ενίσχυση του κόσμου της εργασίας".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επιτελικό ξέπλυμα

Όσο θορυβώδης είναι η κυβέρνηση στην «πάταξη της ανομίας» και την κλιμακούμενη αποχαλίνωση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, άλλο τόσο διακριτική είναι όταν τακτοποιεί τις δουλίτσες της και όταν εξυπηρετεί τους κολλητούς της. Και πάντα έχει και μια ηθική δικαιολογία να επικαλεστεί.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο