Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Ξεκάθαρη η επιχειρησιακή στην Παπαστράτος, δε θα ερμηνεύσουμε τις δηλώσεις Μητσοτάκη" (Video)

Ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Παπαστράτος διέψευσε κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Γ. Βρούτση και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή του υπουργείου Εργασίας στις επιχειρησιακές συμβάσεις

Η επιχειρησιακή σύμβαση αφορά επταήμερη λειτουργία και όχι επταήμερη εργασία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Παπαστράτος Λευτέρης Τράκας, ο οποίος αρνήθηκε να μπει στη διαδικασία να ερμηνεύσει τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Όποιος έχει διαβάσει την επιχειρησιακή σύμβαση στο Παπαστράτο, θα καταλάβει αμέσως σε τι αναφέρεται, δεν υπάρχει δεύτερη ερμηνεία. Μιλάει για επταήμερη λειτουργία και όχι βέβαια για εργασία» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε, από 1/1/2018 το εργοστάσιο έχει μετατραπεί από εργοστάσιο παραγωγής συμβατικών τσιγάρων σε εργοστάσιο παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού. Λόγω της αυξημένης ανάγκης παραγωγής που θα υπάρχει,  συμφωνήθηκε με το σωματείο εργαζομένων το εργοστάσιο να είναι σε 7μερη λειτουργία με 4 κυλιόμενες βάρδιες, χωρίς καμία μείωση των αποδοχών.

«Αντί για 40 ώρες την εβδομάδα θα δουλεύουν 37,3. Άρα σε ετήσια βάση θα έχουν επιπλέον 18 μέρες ανάπαυσης, μαζί με τις 27 που είχαν στην επιχειρησιακή σύμβαση. Μέχρι σήμερα το εργοστάσιο δουλεύει Δευτέρα – Παρασκευή 8ωρο, δηλαδή 40 ώρες την εβδομάδα. Δεν  έχει εφαρμοστεί ακόμα αυτό που συμφωνήθηκε, εκτός ενός μικρού τμήματος. Θα εφαρμοστεί όταν ολοκληρωθεί η επένδυση 300 εκατ. ευρώ που έχει δεσμευθεί η εταιρεία» διευκρίνισε ο Λ. Τράκας.

«Δε θα μπούμε στη διαδικασία να εξηγήσουμε το τι είπε ο κ. Μητσοτάκης. Λέμε τι ακριβώς αναφέρει η επιχειρησιακή μας σύμβαση. Δε θα ερμηνεύσουμε τις δηλώσεις του» ανέφερε.

Ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Παπαστράτος διέψευσε κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Γ. Βρούτση και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή του υπουργείου Εργασίας στις επιχειρησιακές συμβάσεις. «Η επιχειρησιακή σύμβαση εγκρίθηκε από τους εργαζόμενους σε ποσοστό 92%. Υπογράφηκε από σωματείο και εταιρεία και κατατέθηκε στο ΣΕΠΕ, Εργάνη και σε όλα τα σχετικά» εξήγησε.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις