Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επεκτείνονται άλλες τρεις κλαδικές συμβάσεις

Σε τράπεζες και τουριστικές επιχειρήσεις - Καλύπτονται ακόμη 51.383 εργαζόμενοι

Με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου επεκτείνονται άλλες τρεις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που καλύπτουν συνολικά 51.383 εργαζόμενους, και έτσι ο συνολικός αριθμός όσων καλύπτονται από αντίστοιχες αποφάσεις από τον περασμένο Αύγουστο φθάνει τους 210.000.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, επεκτάθηκαν και καθίστανται γενικώς υποχρεωτικές οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις για τους εργαζόμενους στους κλάδους των τραπεζών και των πάσης φύσεως μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων όλης της χώρας, καθώς και των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Από τον Αύγουστο του 2018 και την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το υπουργείο Εργασίας έχει επεκτείνει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε 12 κλάδους, καλύπτοντας συνολικά περισσότερους από 210.000 εργαζόμενους. Επίσης, εξετάζει τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις και όσες υπογραφούν στο μέλλον, ώστε να διαπιστωθεί εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επέκτασή τους.

"Η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων, για τη βελτίωση των μισθών και των όρων εργασίας τους, αποτελεί κεντρικό στόχο της κυβέρνησης, τον οποίο υπηρετεί η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων στη χώρα, καθώς και η αύξηση του κατώτατου μισθού" αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

Δείτε όλα τα σχόλια