Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
«Ξεμπλοκάρει» η επιστροφή των σχολικών φυλάκων στου δήμους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ξεμπλοκάρει» η επιστροφή των σχολικών φυλάκων στου δήμους

φωτογραφία αρχείου

Με το νόμο 4604/2019 έγινε ένα σημαντικό βήμα για την άρση της αδικίας που είχαν υποστεί αυτοί οι εργαζόμενοι και τους δόθηκε η δυνατότητα να επιστρέψουν σε θέσεις της ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων είτε στους δήμους που υπηρετούσαν όταν μπήκαν σε διαθεσιμότητα είτε σε άλλους δήμους.

Ως προϋπόθεση για τη διενέργεια της μετάταξης, τέθηκε, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και διαφύλαξης της ομαλής λειτουργίας των νοσοκομείων, η κάλυψη, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ποσοστού τουλάχιστον 50% των θέσεων της ειδικότητας στην οποία ανήκει ο υπό μετάταξη υπάλληλος. Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν διευκρινίζεται στη διάταξη εάν στο ποσοστό κάλυψης αυτό συνυπολογίζονται και οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε προσωποπαγείς θέσεις, έχουν δημιουργηθεί ερμηνευτικές αμφισβητήσεις, ως προς την ορθή εφαρμογή της διάταξης.

Γι αυτό, με την προτεινόμενη ρύθμιση, οι αμφισβητήσεις αυτές αίρονται και πλέον γίνεται σαφές ότι, για τον υπολογισμό του ποσοστού κάλυψης των θέσεων της ίδιας ειδικότητας, λαμβάνονται υπόψη και συνυπολογίζονται τόσο οι υπηρετούντες στις αντίστοιχες οργανικές θέσεις, όσο όμως και οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε προσωποπαγείς θέσεις της ίδιας ειδικότητας.

Ταυτόχρονα, δεδομένου ότι διαφορετικές ερμηνείες έβαζαν προσκόμματα στην πλήρη και ομαλή εφαρμογή της διάταξης, προβλέπεται η εξαίρεση των συγκεκριμένων μετατάξεων από την αναστολή προσλήψεων και λοιπών υπηρεσιακών μεταβολών λόγω αυτοδιοικητικών εκλογών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL