Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Καταργήθηκε το βιβλιάριο Υγείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταργήθηκε το βιβλιάριο Υγείας

Καταργήθηκε χθες το βιβλιάριο Υγείας και αντικαθίσταται από το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης και καταχώρησης των δεδομένων Υγείας στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας. Επίσης, καταργήθηκε και η διάταξη με την οποία δεν γίνονταν δεκτές ΑΠΔ (Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις) για διαστήματα μισθολογικών περιόδων για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Η σχετική τροπολογία, την οποία εισηγήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ψηφίστηκε χθες και εντάχθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο. Σημειώνεται ότι η κατάργηση της χρήσης του έντυπου βιβλιαρίου Υγείας αφορά όλους τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Αναφερόμενος στην κατάργηση των ΑΠΔ για μη καταβληθέντες μισθούς, ο υφυπουργός επισήμανε ότι πλέον δεν θα θίγονται τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων και ότι η ασφαλιστική ενημερότητα θα δίνεται μέσω υπολογιστή.

Το βιβλιάριο Υγείας και οι ΑΠΔ "καταργούνται διότι προχωράμε στον ηλεκτρονικό τρόπο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων" είπε χαρακτηριστικά. Υπογραμμίζεται ότι η τροπολογία για τις ΑΠΔ ψηφίστηκε και από το ΚΚΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL