Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Πάνος Κορφιάτης (ΣΕΠΕ): / Πάνος Κορφιάτης (ΣΕΠΕ): Πάει πολύ καλά η εφαρμογή του αυξημένου κατώτατου μισθού!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάνος Κορφιάτης (ΣΕΠΕ): / Πάνος Κορφιάτης (ΣΕΠΕ): Πάει πολύ καλά η εφαρμογή του αυξημένου κατώτατου μισθού!

Οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται στην αύξηση του κατώτατου μισθού και, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Εργασίας, η διαδικασία πάει πολύ καλά, υπογράμμισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Παναγιώτης Κορφιάτης.

"Η εικόνα προσαρμογής των επιχειρήσεων στο νέο εργασιακό περιβάλλον είναι καλή. Η παράταση της αύξησης του κατώτατου μισθού μέχρι τις 8 Μαρτίου είναι κάτι που το ζήτησαν οι Οργανώσεις των Λογιστών της χώρας λόγω φόρτου εργασίας και το ικανοποιήσαμε ως αίτημα. Όμως, επειδή η εφαρμογή του κατώτατου μισθού ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου, δεχόμαστε ήδη καταγγελίες για περιπτώσεις που κάποιος εργαζόμενος δει τη μισθοδοσία του και διαπιστώσει ότι δεν πληρώθηκε με τον αυξημένο μισθό. Το υπουργείο έχει τη δυνατότητα να επιβλέπει το ποσοστό συμμόρφωσης των εργοδοτών στις νέες εργασιακές σχέσεις. Απ’ ό,τι φαίνεται, η εφαρμογή από τις επιχειρήσεις πάει πολύ καλά" σημείωσε ο Π. Κορφιάτης.

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ στάθηκε ιδιαίτερα και στην αυξημένη απασχόληση που παρουσίασαν τα στοιχεία της Εργάνη για τον Φεβρουάριο και τις 27.840 νέες θέσεις εργασίας, που αποτελούν την καλύτερη επίδοση από τον Φεβρουάριο του 2001, τονίζοντας: "Τα δεδομένα αυτά σηματοδοτούν ότι η αγορά συμμορφώνεται αρκετά γρήγορα και αρκετά καλά. Δεν έχουμε ούτε απολύσεις, ούτε παραβίαση συμβάσεων και σε κάθε περίπτωση εντοπίζουμε την παραβατικότητα όπου υπάρχει".

Συνέπειες για όσους δεν αποδίδουν τις τριετίες

Αναφερόμενος στο θέμα των τριετιών που έχουν θεμελιωθεί μέχρι 14 Φεβρουαρίου του 2012 και πρέπει να αποδίδονται στους εργαζομένους, σημείωσε ότι "όσοι διαπιστώνουν ότι δεν υπολογίζονται στις αποδοχές τους μπορούν να μπουν οι ίδιοι στη διαδικασία της εργατικής διαφοράς είτε ακόμη και με μια ανώνυμη καταγγελία στο 15512 ή στο sepe.gr μέσω Διαδικτύου, μπορούν να προκαλέσουν έλεγχο όπου εμείς θα δούμε αναλυτικά τις μισθολογικές καταστάσεις των εργαζομένων και τι θα έπρεπε να λαμβάνουν ως αποδοχές.

Οι τριετίες υπολογίζονται στη βάση του κατώτατου μισθού και οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να δίνουν αναλυτικά μισθολογικά σημειώματα για να φαίνεται πώς δομούνται οι αποδοχές του κάθε εργαζόμενου. Είναι αυτοτελής παράβαση της εργατικής νομοθεσίας η μη απόδοση του μισθολογικού σημειώματος. Ο εργαζόμενος πρέπει να έχει γνώση του τρόπου με τον οποίο αμείβεται" τόνισε.

Αναφερόμενος, τέλος, στους ελέγχους του ΣΕΠΕ που αφορούν και στην τήρηση καταβολής του αυξημένου κατώτατου μισθού, υπογράμμισε: "Θα κινηθούμε στοχευμένα και με δύο εργαλεία τα οποία έχουμε ενημερώσει ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε. Το πρώτο είναι η δυνατότητά μας την αμέσως επόμενη μέρα από τις 8 Μάρτη, να ελέγξουμε τις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώθηκαν και θα έχουν πολύ σοβαρές κυρώσεις για τις παραβάσεις. Τα πρόστιμα για μια επιχείρηση είναι πολύ υψηλότερα, είναι πολλαπλάσια και της μηνιαίας και της ετήσιας αύξησης του μισθού του εργαζόμενου.

Η λογική της Επιθεώρησης Εργασίας είναι η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων. Οπότε, μια κύρωση δεν είναι κάτι που γίνεται χωρίς να υπολογίζουμε το μετά. Ο εργοδότης θα έχει να αντιμετωπίσει και επανελέγχους και μέσω άλλων εργαλείων της νομοθεσίας υπάρχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις που φτάνουν μέχρι και το κλείσιμο της επιχείρησης. Ο παραβατικός εργοδότης θα ελέγχεται συνέχεια και όχι μια στιγμή, αποσπασματικά".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL