Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Έφη Αχτσιόγλου από τη Θεσσαλονίκη: / Έφη Αχτσιόγλου από τη Θεσσαλονίκη: Έγιναν εμβληματικές ρυθμίσεις στα εργασιακά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έφη Αχτσιόγλου από τη Θεσσαλονίκη: / Έφη Αχτσιόγλου από τη Θεσσαλονίκη: Έγιναν εμβληματικές ρυθμίσεις στα εργασιακά

Θεσσαλονίκη: Τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον κόσμο της εργασίας, αλλά και για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους παρουσίασε χθες στη Θεσσαλονίκη η Έφη Αχτσιόγλου στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης με θέμα «Τα εργασιακά δικαιώματα στη νέα εποχή».

Η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Πολιτικής επισήμανε αρχικά ότι το σύνολο των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ έχουν γίνει πράξη, ενώ χαρακτήρισε «εμβληματικές» πολλές από τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν, με κορυφαία την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στάθηκε ιδιαίτερα στη μείωση της ανεργίας κατά οκτώ μονάδες και στη μείωση της αδήλωτης εργασίας κατά δέκα μονάδες κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε, επίσης, στους κανόνες που μπήκαν για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, αλλά και για την τήρηση του ωραρίου, κάτι που, όπως σημείωσε, είχε αποτέλεσμα μέσα σε διάστημα ενός έτους να υπερδιπλασιαστούν οι δηλωμένες υπερωρίες από τους εργοδότες. Στο σημείο αυτό θύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ξεπερασμένο το οκτάωρο» και παραλλήλισε τη λογική αυτή με τις πολιτικές Όρμπαν στα εργασιακά, αφού και οι δύο είναι οπαδοί της απόλυτης ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις.

Αντισυγκέντρωση είκοσι ατόμων

Το κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος», όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, γέμισε ασφυκτικά, ενώ στο ύψος του Λευκού Πύργου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20 άτομα που φώναζαν «Αλήτες, προδότες πολιτικοί η Μακεδονία είναι ελληνική», «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει» και άλλα τέτοια «πατριωτικά». Μια νεαρή μάλιστα, την ώρα που η Έφη Αχτσιόγλου προσήλθε στον χώρο της εκδήλωσης και απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κέρδισε τα πέντε λεπτά δημοσιότητας φωνάζοντας πως «Η Μακεδονία είναι ελληνική, η προδοσία δεν θα περάσει. Οι αληθινοί Μακεδόνες θα εκδικηθούνε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL