Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Σαλμάν Ατζούμ: Με χτύπησαν με κλωτσιές και μπουνιές γιατί ζήτησα τα χρήματα από την δουλειά μου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σαλμάν Ατζούμ: Με χτύπησαν με κλωτσιές και μπουνιές γιατί ζήτησα τα χρήματα από την δουλειά μου

Με αυτά τα λόγια ο 21χρονος Σαλμάν Ατζούμ που έχει καταγωγή από το Πακιστάν και διαμένει στη Λάρισα, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την επίθεση ρατσιστικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας που καταγγέλλει πως δέχθηκε ο ίδιος και ο ομοεθνής του Σαΐντ Αχμέτ την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου από έναν κτηνοτρόφο στον οποίο εργαζόταν και με την συνοδεία δύο ακόμη ανδρών.

Όπως αναφέρει ο Σαλμάν Ατζούμ στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με τον φίλο του Σαΐντ Αχμέτ δούλευαν σε μια κτηνοτροφική μονάδα με περίπου 1300 περίπου πρόβατα. Ο 21χρονος Σαλμάν σημειώνει ότι εργαζόταν στη μονάδα τέσσερις μήνες, αλλά πληρώθηκε μόνο ένα μήνα για την δουλειά του, με τον εργοδότη του να του οφείλει χρήματα για τους επόμενους μήνες εργασίας. «Ζήτησα τα χρήματα μου. Του είπα ότι δεν θα δουλέψω άλλο και θέλω τα χρήματα που έχω δουλέψει. Δουλεύαμε πάνω από 18 ώρες την ημέρα και ήμασταν εξουθενωμένοι. Από το πρωί δουλεύαμε μέχρι τα ξημερώματα της άλλης ημέρας. Δεν μας πλήρωνε, και όταν ζητήσαμε τα χρήματα μας χτύπησαν» είπε ο Σαλμάν..

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό ρατσιστικής βίας και εργοδοτικής τρομοκρατίας ενάντια στους δύο μετανάστες από το Πακιστάν που διαμένουν στη Λάρισα, καθώς και άλλα δύο περιστατικά στην Αθήνα καταγγέλθηκαν από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και από την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL