Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Κοζάνη: 10 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων επιστημόνων στη Δυτική Μακεδονία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοζάνη: 10 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων επιστημόνων στη Δυτική Μακεδονία

Ειδικό πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας για νέους επιστήμονες στη δυτική Μακεδονία, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, συμφωνήθηκε στο υπουργείο Εργασίας ανάμεσα στον υφυπουργό Εργασίας, Νάσο Ηλιόπουλο και τον περιφερειάρχη, Θόδωρο Καρυπίδη. Στο πρόγραμμα θα απασχοληθούν για διάστημα 18 μηνών 290 νέοι επιστήμονες σε υπηρεσίες της Περιφέρειας και στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για πρώτη στοχευμένα σε μια μόνο περιφέρεια, δεδομένου ότι η δυτική Μακεδονία, σε σχέση με άλλες περιφέρειες της χώρας, παρουσιάζει πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας. Θα χρηματοδοτηθεί δε εξολοκλήρου από πιστώσεις του υπουργείου Εργασίας. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί για τη δυτική Μακεδονία να υλοποιηθεί και ένα ακόμη ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 1000 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα.

«Το πρόγραμμα απασχόλησης των 290 επιστημόνων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, όσο και το πρόγραμμα απασχόλησης 1000 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα, αποτελούν μέτρα ανακούφισης, στήριξης αλλά και απόκτησης δεξιοτήτων για τους απασχολούμενους» σημείωσε ο Θόδωρος Καρυπίδης, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για την θετική έκβαση που είχαν οι προσπάθειες της περιφέρειας, θεωρώντας ότι θα δημιουργήσουν «έναν πολλαπλασιαστή στην οικονομία της χώρας και στα θέματα που πρέπει να τρέξουν εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL