Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΟΙΥΕ: Απεργιακές κινητοποιήσεις για να διασφαλίσουμε την κυριακάτικη αργία

Eurokinissi

«Το σύνθημα 'ποτέ την Κυριακή είναι όσο ποτέ επίκαιρο!» αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ

Αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) την κατά πλειοψηφία, με 4-3, Απόφαση του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ που έκρινε ως συνταγματική τη λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές της θερινής περιόδου σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

«Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη και κατάφωρη αντίθεση με την παλαιότερη, πλήρως τεκμηριωμένη και δίκαιη απόφαση της Ολομέλειας (και όχι Τμήματος) του ΣτΕ το 2017 (100/2017), που έκρινε σαφώς αντισυνταγματική και μη νόμιμη την λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές.

Απέναντι στην απόφαση αυτή, η οποία ενδεχομένως ανοίγει και την όρεξη των γνωστών πολυεθνικών ομίλων και μεγάλων εμπορικών αλυσίδων για πλήρη απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων και γενικευμένη κατάργηση της αργίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η Ομοσπονδία και τα Σωματεία μας, θα απαντήσει με αυτό που γνωρίζει καλά: δηλαδή, με αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες μορφές αγώνα, ώστε να διασφαλίσουμε την Κυριακή – αργία» αναφέρει η ΟΙΥΕ και προσθέτει:

«Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης είναι μεγάλες, διότι αυτή έσπευσε το 2017 δια του υπουργού Παπαδημητρίου,  να ικανοποιήσει πρόθυμα τους δανειστές και τους μεγαλοεργοδότες στη συνεχή τους προσπάθεια να καταργήσουν την Κυριακή – Αργία  στο Εμπόριο.     

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Το σύνθημα ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ είναι όσο ποτέ επίκαιρο!».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Έχει δίκιο η Ν.Δ.

Ναι, φυσικά. Έχει δίκιο η Ν.Δ. Ο Τσίπρας φταίει που ακυρώθηκε το ντιμπέιτ. Βρήκε μια αστεία δικαιολογία, τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., η οποία θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο