Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τ. Πετρόπουλος: Νέα ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

"Μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία μας, θα παίρνουμε μέτρα για την ελάφρυνση των οφειλετών που στέναξαν"

Νέα ρύθμιση για οφειλές ασφαλιστικών εισφορών προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος στη Βουλή. "Συνεχώς κάνουμε ρυθμίσεις και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε. Σας βεβαιώνω ότι και στο πρώτο τρίμηνο, και στο πρώτο τετράμηνο, και στους επόμενους μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία μας, θα παίρνουμε μέτρα για την ελάφρυνση των οφειλετών που στέναξαν" είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι το 97% των οφειλετών δημιουργήθηκαν προ του 2015 και ότι το χρέος των 30 δισ. στον ΕΦΚΑ είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Ο Τ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι οι συντάξεις δεν κόπηκαν γιατί πήγε καλά το ασφαλιστικό σύστημα. "Κάθε χρονιά που πήρα τον λόγο για τους προϋπολογισμούς των προηγούμενων ετών, προέβλεπα την εξέλιξη την οποία είχαμε. Προέβλεπα τη θετική εξέλιξη στα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης, την επίτευξη πλεονασμάτων και μάλιστα τα αποτελέσματα αυτά ήταν θεαματικά καλύτερα από όσο κι εγώ ο ίδιος προέβλεπα" είπε και υπενθύμισε ότι τον Δεκέμβριο του 2017 δήλωνε ότι το 2018 δεν θα γίνει καμιά περικοπή συντάξεων, διότι θα υπήρχαν υψηλά πλεονάσματα, που ξεπέρασαν τα 1,2 δισ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Έχει δίκιο η Ν.Δ.

Ναι, φυσικά. Έχει δίκιο η Ν.Δ. Ο Τσίπρας φταίει που ακυρώθηκε το ντιμπέιτ. Βρήκε μια αστεία δικαιολογία, τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., η οποία θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο