Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε υψηλά δεκαετίας οι προσλήψεις

Οι προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +18%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί εδώ και δέκα και πλέον χρόνια σύμφωνα με τη Manpower

Σταθερά ανοδικές είναι οι προθέσεις για προσλήψεις από τους Έλληνες εργοδότες στο επόμενο τρίμηνο σύμφωνα με έρευνα για τις προθέσεις προσλήψεων, όπως ανακοινώθηκε από τη ManpowerGroup Ελλάδας.

Η χώρα φαίνεται να μπαίνει σε μια πιο ισχυρή και σταθερή φάση ανάκαμψης, καθώς οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +18%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί εδώ και δέκα και πλέον χρόνια.

Ταυτόχρονα, η έρευνα επισημαίνει ότι τα σχέδια προσλήψεων διατηρούνται σχετικά σταθερά σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και βελτιώνονται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

«Μετά από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, η χώρα φαίνεται να μπαίνει σε μια πιο ισχυρή και σταθερή φάση ανάκαμψης. Οι τομείς των χρηματοοικονομικών, ασφαλειών, ακίνητης περιουσίας και παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις συνεχίζουν να είναι ανάμεσα στους πιο αναπτυσσόμενους τομείς, ενώ, παράλληλα ο δημόσιος τομέας δείχνει σημάδια ανάπτυξης εντός του επόμενου τριμήνου.

Βάσει των στοιχείων που έχουμε από τους πελάτες μας, οι προσλήψεις στο προσεχές τρίμηνο θα κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο, με τη μεγαλύτερη ζήτηση να υπάρχει για θέσεις πωλήσεων και εξυπηρέτησης», σημειώνει ο Μπ. Καζαντζίδης, γενικός εμπορικός διευθυντής της ManpowerGroup Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι στην έρευνα υπογραμμίζεται ότι οι εργοδότες και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας αναμένουν να αυξήσουν τον αριθμό των ατόμων που απασχολούν έως το τέλος του α' τριμήνου του 2019. Οι εργοδότες στον τομέα των χρηματοοικονομικών, ασφαλειών, ακίνητης περιουσίας και παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις αναφέρουν τις ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +21%, ενώ αισιόδοξες προοπτικές, της τάξης του +19%, καταγράφονται και για τον δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Σταθερές αυξήσεις του αριθμού των απασχολουμένων αναμένονται και στον τομέα του εμπορίου (χονδρική και λιανική), με προοπτικές της τάξης του +18%, και σε ακόμη δύο τομείς με προοπτικές της τάξης του +17%, τον τομέα της γεωργίας και τον τομέα των μεταφορών και επικοινωνιών. Παράλληλα, οι εργοδότες του τομέα ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και ύδρευσης καταγράφουν τις πιο αδύναμες προοπτικές απασχόλησης, με προοπτικές της τάξης του +7%.

Α.ΠΕ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Έχει δίκιο η Ν.Δ.

Ναι, φυσικά. Έχει δίκιο η Ν.Δ. Ο Τσίπρας φταίει που ακυρώθηκε το ντιμπέιτ. Βρήκε μια αστεία δικαιολογία, τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., η οποία θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο