Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Εστιάτορας ζητά 200.000 ευρώ από συνδικαλιστές!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εστιάτορας ζητά 200.000 ευρώ από συνδικαλιστές!

 Αποζημίωση 200.000 ευρώ ζητά ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου - πατσατζίδικου «Τσαρουχάς» με αγωγή που κατέθεσε σε βάρος συνδικαλιστών, ανάμεσά τους και πρώην εργαζόμενοι στην επιχείρησή του στον τομέα διανομής φαγητού, που απολύθηκαν επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Όπως κατήγγειλε χθες η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, «με αυτό τον τρόπο θέλουν να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς αγώνες, το σωματείο και τον συνδικαλισμό. Γιατί οι συνάδελφοι μας δεν έσκυψαν το κεφάλι στις παράνομες απαιτήσεις του εργοδότη, αλλά διεκδίκησαν με επώνυμες καταγγελίες στο ΙΚΑ, στην Επιθεώρηση κ.τ.λ.

Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο απολύθηκαν οι συνάδελφοί μας. Μετά την απόλυσή τους συνέχισαν με νέες καταγγελίες, ενώ παράλληλα με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και το Συνδικάτο μας προβήκαμε σε δεκάδες νόμιμες παραστάσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών νόμων και ελευθεριών που το σύνταγμα κατοχυρώνει».

Η αγωγή κατατέθηκε στις 10 Δεκεμβρίου, δηλαδή, όπως επισημαίνουν οι διανομείς φαγητού, «την ίδια μέρα (10.12) που το υπ. Εργασίας μέσω του γ.γ. κ. Νεφελούδη μας προτρέπει «...να καταγγέλλουμε ανώνυμα την εργοδοτική αυθαιρεσία, να ενημερώνουμε τις αρχές για να είμαστε πια ασφαλισμένοι, να έχουμε καλύτερο μισθό, να μη 'φορτωνόμαστε' τις βενζίνες, το μηχανάκι, τη συντήρηση, κ.ά...».

Θυμίζουν, επίσης, ότι τον συγκεκριμένο εργοδότη τον «έχουμε καταγγείλει ότι: με εισαγγελική παραγγελία ζήτησε τα πρακτικά αρχαιρεσιών του συνδικάτου. Επισκέφτηκε εργοδότες συναδέλφων διανομέων, 'ενημερώνοντάς' τους για τη συνδικαλιστική τους δράση με σκοπό να προκαλέσει την απόλυσή τους! Ζητάει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων στις συνεντεύξεις πρόσληψης 'αν είναι αριστεροί, αν είναι μέλη στο συνδικάτο, αν είναι άθεοι' κ.λπ.!".

Στο πλαίσιο αυτό δηλώνουν ότι «απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία όσων εργοδοτών παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία. Ως διανομείς έχουμε βροντοφωνάξει όλο το προηγούμενο διάστημα και καλούμε όλους τους διανομείς και συνολικά τους εργαζόμενους της χώρας μέσα από τους αγώνες μας και τη συλλογική δράση να δώσουμε ένα τέλος στη μνημονιακή βαρβαρότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL