Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΟΑΕΔ: Πότε καταβάλλονται επίδομα και δώρο

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Ιανουαρίου

Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου θα γίνει η καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων, αλλά και του επιδόματος στους λογαριασμούς των άνεργων δικαιούχων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, οι πιστώσεις για το επίδομα ανεργίας και το δώρο Χριστουγέννων θα γίνουν από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ως εξής:

* Από τη Δευτέρα 10.12.2018 θα καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων 2018 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
* Από τη Δευτέρα 10.12.2018 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από 10.12.2018 μέχρι και 06.1.2019.

Να σημειωθεί ότι το δώρο Χριστουγέννων δικαιούνται οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και παίρνουν το επίδομα ανεργίας. Το ποσό που θα πάρουν ισούται με ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας εφόσον λάμβαναν το επίδομα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου, δηλαδή 360 ευρώ. Εφόσον έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις

Όσον αφορά τους συνταξιούχους και τις αποδοχές του Ιανουαρίου, οι συντάξεις θα καταβληθούν ως εξής:

* Δημόσιο, ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 21 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή.

* ΟΑΕΕ και ΟΓΑ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 19 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη, ενώ το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις στις 27 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Πέμπτη.

* Τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 21 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή. Τέλος, οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή.

Δείτε όλα τα σχόλια