Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανδρέας Νεφελούδης: Οι αυξήσεις μέσω κλαδικών αφορούν περισσότερους από 400.000 εργαζόμενους

EUROKINISSI

Τους 400.000 θα ξεπεράσουν συνολικά οι εργαζόμενοι που θα δουν αυξήσεις μέσω της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων μέχρι το τέλος του χρόνου τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Αν. Νεφελούδης.

Όπως ανέφερε, «τώρα τελειώνουμε την επέκταση σε υποχρεωτικότητα όλων των κλαδικών που ήταν σε ισχύ στις 21 Αυγούστου 2018. Μας μένουν δύο - τρεις ακόμη, όπως τα "ζαχαρώδη", τα μεταλλεία, η εμπορία των πετρελαιοειδών. Η κλαδική του επισιτισμού εκτιμάται ότι αφορά περίπου 250.000 εργαζόμενους (μαζί με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, περίπου 400.000). Είναι στον ΟΜΕΔ, στην πενταμελή, περιμένουμε να τελειώσει τις επόμενες ημέρες για να κάνουμε τις διαδικασίες που πρέπει».

Αναφερόμενος στη στάση της ΓΣΕΕ και την αποχή από τις διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό τόνισε ότι "αρνείται έναν διάλογο που θα κάνει καλό στους εργαζόμενους στο αποτέλεσμά του και κυρίως για τη νέα γενιά, λόγω της κατάργησης του υποκατώτατου. Μου κάνει εντύπωση ότι την περίοδο των Μνημονίων ο κ. Βρούτσης, που σήμερα ‘κλαίει’ υπέγραφε όλες αυτές τις μειώσεις. Η ΓΣΕΕ έκανε κάτι ‘αναιμικές’ αντιδράσεις, αλλά είχε πάρει μέρος στον διάλογο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού. Σήμερα που πάμε να κάνουμε αύξηση... απέχει» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλα τα σχόλια