Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κλαδική σύμβαση με μισθούς έως 871 ευρώ στη Ρόδο

Η 9η που επεκτείνεται με απόφαση της Εφης Αχτσιόγλου - Η επέκταση της ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Ρόδο αφορά 10.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους - Οι μισθοί που καθορίζονται από τη συμφωνία είναι υψηλότεροι από αυτούς της κλαδικής σύμβασης εργασίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους όλης της χώρας, η οποία επεκτάθηκε τον Οκτώβριο

Την επέκταση της τοπικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Ρόδο υπέγραψε χθες η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η συγκεκριμένη τοπική κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καλύπτει σήμερα συνολικά περισσότερους από 10.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους και ορίζει μεικτούς βασικούς μηνιαίους μισθούς από 798 ευρώ έως 871 ευρώ, αναλόγως της ειδικότητας και πλέον των προβλεπόμενων επιδομάτων.

Να σημειωθεί ότι οι μισθοί αυτοί που καθορίζονται από τη συμφωνία είναι υψηλότεροι από αυτούς της κλαδικής σύμβασης εργασίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους όλης της χώρας, η οποία επίσης επεκτάθηκε τον Οκτώβριο του 2018.

Εννέα επεκτάσεις για πάνω από 190.000 εργαζόμενους

Μετά την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων την 21η Αυγούστου 2018, έχουν επεκταθεί εννέα κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας που καλύπτουν συνολικά περισσότερους από 190.000 εργαζόμενους, οι οποίοι απολαμβάνουν αμοιβές και όρους εργασίας σημαντικά καλύτερους από τον κατώτατο μισθό.

Υπουργείο: Θα συνεχίσουμε

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα συνεχίσει να εξετάζει όλες τις εν ισχύ κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και όσες υπογραφούν στο μέλλον, ώστε "να διαπιστωθεί εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επέκτασή τους, υλοποιώντας την κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων και του διαθέσιμου εισοδήματός τους".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κωμωδία

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα της Προανακριτικής. Γιατί, αν τελικά η πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποφασίσει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ύποπτος τελέσεως του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε ποιο ακριβώς αδίκημα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις