Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Έφη Αχτσιόγλου για τη στάση της αντιπολίτευσης: / Έφη Αχτσιόγλου για τη στάση της αντιπολίτευσης: Μας κουνάνε με θράσος το δάχτυλο αυτοί που έκοψαν τις συντάξεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έφη Αχτσιόγλου για τη στάση της αντιπολίτευσης: / Έφη Αχτσιόγλου για τη στάση της αντιπολίτευσης: Μας κουνάνε με θράσος το δάχτυλο αυτοί που έκοψαν τις συντάξεις

"Χρειάζεται θράσος να κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που έκοψαν συντάξεις με τρόπο ακραία αντισυνταγματικό, όπως έχει αποφανθεί το ΣτΕ, δημιουργώντας ταυτόχρονα επιπλέον και έλλειμμα 1,1 δισ.". Αυτό τόνισε χθες η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου αναφερόμενη στο θέμα των δικαστικών αποφάσεων και στις αναδρομικές διεκδικήσεις συνταξιούχων, προσθέτοντας ότι "από την πλευρά μας κάναμε μια συνολική διόρθωση του συστήματος για να υπάρχουν δίκαιοι κανόνες, προστατεύοντας τις καταβαλλόμενες συντάξεις και αυτή τη στιγμή έχουμε ένα σύστημα που στέκεται στα πόδια του».

Μιλώντας στον ρ/σ Νews 247 η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε: "Το 2012 με νόμους του κ. Κουτρουμάνη και του κ. Βρούτση περικόπηκαν εκ νέου, μετά το 2010 και το 2011, οριζοντίως οι συντάξεις. Το 2015 το ΣτΕ με μια απόφαση - πιλότο έκρινε ότι αυτές οι νέες περικοπές του 2012 ήταν αντισυνταγματικές και είπε, ωστόσο, ότι η απόφασή του δεν έχει αναδρομική ισχύ. Άρα ότι δεν θα καταβληθούν αναδρομικά στους συνταξιούχους πριν το 2015, αλλά ότι η απόφασή του ισχύει για το μέλλον, από το 2015 και μετά».

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ακόμα ότι "το 2016 η παρούσα κυβέρνηση συμμορφούμενη απολύτως με τις αρχές του συντάγματος, προχώρησε σε μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση που όρισε ενιαίους κανόνες υπολογισμού εισφορών και συντάξεων για όλους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Συνέδεσε για πρώτη φορά τις εισφορές που καταβάλλει ένας άνθρωπος με τη σύνταξή του και διαμόρφωσε έτσι ένα καθαρό πεδίο, το οποίο εναρμονίζεται απολύτως με τις συνταγματικές αρχές, προστατεύοντας παράλληλα τις καταβαλλόμενες συντάξεις. Επομένως, από την πλευρά της η κυβέρνηση έκανε θεσμικά και πολιτικά αυτό που έπρεπε, με αίσθημα ευθύνης για το ασφαλιστικό σύστημα και γι’ αυτό σήμερα το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο και μπορούμε να κάνουμε και διορθωτικές παρεμβάσεις διαρκώς».

Απόφαση ενάντια στο ΣτΕ

Αναφορικά με την απόφαση μονομελούς πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης, η Έ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «πριν από λίγους μήνες υπήρξε μια απόφαση ενός μονομελούς πρωτοδικείου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έκρινε ενάντια στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι θα πρέπει να δοθούν αναδρομικά και πριν το 2015 σε συνταξιούχο. Αυτή η απόφαση αντιβαίνει στην απόφαση του ΣτΕ και έχουν ασκηθεί, όπως είναι υποχρεωτικό τα ένδικα μέσα, η έφεση, προκειμένου να εξελιχθεί δικαστικά. Αυτά αφορούν τον δικαστικό δρόμο τον οποίο παρακολουθούμε».

Η υπουργός Εργασίας επέκρινε τη στάση της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι "είναι το λιγότερο θρασύ από την αξιωματική αντιπολίτευση να κουνάει το δάχτυλο όταν έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα στο ασφαλιστικό σύστημα. Σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ τις περιόδους που συγκυβερνούσαν, είχαν προβεί σε διαδοχικές περικοπές των συντάξεων και παρ’ όλα αυτά παρέδωσαν το ασφαλιστικό σύστημα με ένα έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ και εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτες συντάξεις», ενώ πρόσθεσε ότι «πραγματοποίησαν ένα τεράστιο αρνητικό θαύμα, γιατί πραγματικά αναρωτιέμαι πώς γίνεται να κόβεις τόσες φορές τις συντάξεις και να παραδίδεις το ασφαλιστικό με τέτοιο έλλειμμα».

Άλλη μια διαστρέβλωση από τον ΣΚΑΪ...

Οι δηλώσεις της υπουργού διαστρεβλώθηκαν πλήρως από χθεσινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. «Για ακόμη μία φορά ο ΣΚΑΪ, διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα, απέδωσε, με τίτλο στο δελτίο ειδήσεών του, φράση την οποία ουδέποτε είπε η υπουργός Εργασίας» τονίζει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, ο τίτλος του σταθμού ανέφερε «Αχτσιόγλου: Δεν θα δοθούν αναδρομικά στους συνταξιούχους». Η συγκεκριμένη φράση ποτέ δεν ειπώθηκε από την υπουργό Εργασίας στη συνέντευξή της στο ραδιόφωνο News 247 την οποία χρησιμοποίησε ο ΣΚΑΪ.

"Είναι προφανές ότι ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός, για να εξυπηρετήσει αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες, δεν διστάζει να διαστρεβλώσει πλήρως την αλήθεια, ακόμα και να επινοήσει δηλώσεις που ποτέ δεν έγιναν. Ο σταθμός φερέφωνο της Ν.Δ. οφείλει τουλάχιστον να είναι συνεπής στην πιστή απόδοση των δηλώσεων και των πραγματικών γεγονότων καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL