Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απάντηση του Υπ. Εργασίας σε δημοσιεύματα: «Μικροπολιτική εκμετάλλευση και παραπληροφόρηση» σε δημοσιεύματα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

«Εκτίθενται, για ακόμη μία φορά, οι εκπρόσωποι του μιντιακού κατεστημένου της παραπληροφόρησης, οι ίδιοι που το καλοκαίρι τρομοκρατούσαν τους γονείς λέγοντας ότι 45.000 παιδιά θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών την φετινή περίοδο» απαντά το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε δημοσιεύματα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η απάντηση αυτή κρίθηκε αναγκαία καθώς με τη γνωστή μέθοδο κάποια ΜΜΕ απομόνωσαν απόσπασμα συνέντευξης της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου ότι «κανένα παιδί που οι γονείς του βρήκαν θέση δεν έμεινε εκτός βρεφονηπιακού» και επιχειρούν μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Η αναπληρώτρια υπουργός επανέλαβε αυτό που διαβεβαίωνε κατηγορηματικά από το καλοκαίρι, ότι θα καλυφθούν δηλαδή όλες οι προσφερόμενες θέσεις σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης κατανομής των επιταγών τοποθέτησης (vouchers), όπως κι έγινε. Στη διαδικασία του Σεπτεμβρίου ικανοποιήθηκαν και οι 33.000 αιτήσεις γονέων που βρήκαν θέση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα το αρμόδιο υπουργείο ενημερώνει ότι:

- Την τρέχουσα περίοδο δόθηκαν 127.000 vouchers, 48.000 περισσότερα από όσα είχαν δοθεί από τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2014-2015.

- Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στις άνεργες μητέρες, αλλά και σε όλες τις οικογένειες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας.

- Βρήκαν θέση σε βρεφονηπιακούς, καθ' υπέρβαση του προϋπολογισμού, 1.759 παιδιά από τις πυρόπληκτες περιοχές.

- Τη φετινή περίοδο δόθηκαν από εθνικούς πόρους για το πρόγραμμα 168 εκατ. ευρώ, 156 εκατ. ευρώ περισσότερα από τα 12 εκατ. ευρώ που είχε διαθέσει την περίοδο 2014-2015 η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ.

Δείτε όλα τα σχόλια