Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανδρέας Νεφελούδης: Οι ξενοδόχοι να συνηθίσουν την κανονικότητα των κλαδικών συμβάσεων

Ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας χαρακτήρισε «αδικαιολόγητα» τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει για τις συμβάσεις σε τουρισμό και ξενοδοχεία

Θεσσαλονίκη:

«Να συνηθίσουν στην κανονικότητα και στη νομιμότητα» προέτρεψε, χθες, ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης τους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης, που αντιδρούν στην εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω σε αυτό το θέμα.

Ο Αν. Νεφελούδης που είχε συναντήσεις τόσο με σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων όσο και με εκπροσώπους των ξενοδόχων, στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας Στο Κόκκινο χαρακτήρισε «αδικαιολόγητα» τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης για τις κλαδικές συμβάσεις στον τομέα του τουρισμού και στα ξενοδοχεία. «Δεν υπάρχει κανένα νομικό θέμα, να συνηθίσουν στην κανονικότητα και στη νομιμότητα», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Καλή η συνήθεια της αδήλωτης εργασίας παλιά, ας πάμε τώρα στην κανονικότητα, να την συνηθίσουμε. Επιλογή μας είναι η κανονικότητα με την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης». «Προβλήματα έχουμε να συζητήσουμε, όπως την εποχικότητα του επαγγέλματος, διάφορα να συζητήσουμε συνολικά, όμως άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Ποτέ το υπουργείο και οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να είναι θύματα εκβιασμού», επισήμανε ο Αν. Νεφελούδης. Ερωτηθείς για τους άλλους κλάδους στους οποίους ακόμη δεν υπάρχουν συμβάσεις, απάντησε: «Πάμε πολύ μεθοδικά, έχουμε ήδη προχωρήσει στην κλαδική της ραδιοφωνίας με την ΕΤΕΡ και την ΕΙΡΑ για τεχνικούς και ηχολήπτες. Έχουμε δώσει τα στοιχεία στον ειδικό γραμματέα, να μας πει την εφαρμογή του νόμου για την Ένωση Ξένων Αεροπορικών Εταιρειών, ενώ ή περιμένουμε στοιχεία ή θα λειτουργήσουμε αυτεπάγγελτα για όλες τις άλλες που είναι σε ισχύ, μεταλλεία, καπνοβιομηχανία» «Προωθούμε όσο μπορούμε την υπογραφή και νέων κλαδικών για να τις επεκτείνουμε», τόνισε. Για το μέτωπο της ανεργίας σχολίασε ότι πλέον «κοντεύουμε να πέσει η ανεργία, κατά την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 10 μονάδες από εκεί που την παραλάβαμε... Μπορούμε να πέσουμε άλλες δύο μονάδες μέσα στο 2018 με τα προγράμματα που έχουμε αναπτύξει, αλλά και με μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών, όπως η εντατικοποίηση των ελέγχων για την αδήλωτη εργασία και οι επενδύσεις, που δημιουργούν επίσης ένα νέο περιβάλλον».

Δείτε όλα τα σχόλια