Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βήμα για τη σωτηρία της Ελληνικής Χαλυβουργίας

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Υπογράφτηκε το πλάνο εξυγίανσης από τον αν. υπουργό Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλα. Επενδυτής, αμερικάνικη εταιρεία με συναφή δραστηριότητα *Κατατέθηκε ήδη το σχετικό αίτημα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη:

Υπεγράφη, χθες, το πλάνο εξυγίανσης της Hellenic Steel, ενώ κατατέθηκε και το σχετικό αίτημα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του άρθρου 106Β του Πτωχευτικού Κώδικα. Τη θετική αυτή εξέλιξη για τη διάσωση της μεγάλης χαλυβουργικής βιομηχανίας ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, από την Πάτρα, και ο επενδυτής είναι αμερικανική εταιρεία με συναφή δραστηριότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν τη φετινή ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Στέργιος Πιτσιόρλας, στη σύσκεψη που είχαν με τους παραγωγικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη, είχαν προαναγγείλει πως η περιπέτεια της Hellenic Steel θα έχει θετική κατάληξη. Η βιομηχανία, που ήταν κερδοφόρα, μπήκε σε περιπέτειες όταν ο βασικός της μέτοχος, η ιταλική ILVA Com τέθηκε σε ειδική διαχείριση από το ιταλικό Δημόσιο, εξαιτίας του περιβαλλοντικού σκανδάλου στον κόλπο του Τάραντα.

Η Hellenic Steel, που είναι η συνέχεια της Ελληνικής Εταιρείας Χάλυβος Α.Ε., εξαιρέθηκε, όπως και όλες οι εκτός Ιταλίας μονάδες του Ομίλου, από το σχέδιο διάσωσης και επειδή εμφανιζόταν να χρωστά 60 εκατ. ευρώ στη μητρική εταιρεία, οι διαχειριστές που είχε ορίσει το ιταλικό Δημόσιο έδωσαν εντολή να κατατεθεί αίτηση πτώχευσης.

Δείτε όλα τα σχόλια