Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Υπ. Εργασίας: Ρεσιτάλ παραπληροφόρησης από τον ΣΚΑΪ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπ. Εργασίας: Ρεσιτάλ παραπληροφόρησης από τον ΣΚΑΪ

Σε ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας -όχι για πρώτη φορά- προχώρησε η γνωστή εκπομπή του Γ. Αυτιά από τον ΣΚΑΪ, με το υπουργείο Εργασίας να κάνει λόγο για "εκπομπή - φερέφωνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης" με μοναδικό στόχο να στηρίξει το διάτρητο αντιπολιτευτικό αφήγημα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, η συγκεκριμένη εκπομπή "με τον ισχυρισμό για δήθεν 'χάος στον ΕΦΚΑ' υποστήριξε πως δεν εκδίδονται συντάξεις, όταν από 1/1/2015 έως 30/09/2018 έχουν καταβληθεί 725.258 συνταξιοδοτικές παροχές, συνολικού ποσού 4,632 δισ. ευρώ. Ειδικά οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 76,9%, στις 39.061 από 168.922 που τις άφησε η Ν.Δ., ενώ ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός για δεύτερη χρονιά".

Τα ψέματα του δημοσιογράφου και των συντελεστών της εκπομπής δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά συνεχίστηκαν με ισχυρισμούς του τύπου "η κυβέρνηση προκάλεσε κατάρρευση της αγοράς εργασίας", αποκρύπτοντας, μεταξύ άλλων:

* Επί της σημερινής κυβέρνησης έχουν αυξηθεί κατά πάνω από 300.000 οι θέσεις εργασίας και το 70% αυτής της αύξησης είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης.

* Έχει μειωθεί περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες η ανεργία.

* Ελήφθησαν ουσιαστικά μέτρα καταπολέμησης της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας.

* Μπήκαν για πρώτη φορά κανόνες στις εργολαβίες.

* Ενισχύθηκαν οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ και μειώθηκε η αδήλωτη εργασία.

Η εκπομπή, ο δημοσιογράφος και οι συντελεστές της προχώρησαν ακόμα σε πλήρη απαξίωση όσον αφορά στην επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση από τον Ιανουάριο του 2019 του κατώτατου μισθού "γνωρίζοντας ότι, ως καλό φερέφωνο της Ν.Δ., πρέπει να ικανοποιεί και τα 'θέλω' του ΣΕΒ", τονίζει ακόμα το υπουργείο Εργασίας, προσθέτοντας: "Η εκπομπή (σ.σ. του κ. Αυτιά), που έχει ποντάρει όλα της τα λεφτά στην απομείωση της προσωπικής διαφοράς από 1.1.2019 και τρομοκρατεί διαρκώς συνταξιούχους και ασφαλισμένους, δεν ανέχεται το ενδεχόμενο μη εφαρμογής του μέτρου και το δείχνει. Καμία διαστρέβλωση της αλήθειας δεν θα κάμψει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει το έργο της υπέρ του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας".

Τυχοδιωκτισμός Ν.Δ.

Τη σκυτάλη, την ίδια ημέρα, πήρε η Ν.Δ. κατηγορώντας το υπουργείο Εργασίας ότι "έσπασε" τον "κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ". "Το κόμμα που χρεοκόπησε το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και υπόσχεται να το καταργήσει με τις ιδιωτικές συντάξεις εμφανίζεται ως δήθεν υπερασπιστής της αλληλεγγύης των γενεών", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας κατηγορώντας για τυχοδιωκτισμό τη Ν.Δ.

"Οι εκπρόσωποι του παλιού πολιτικού συστήματος δεν πείθουν κανέναν με τα επαναλαμβανόμενα ψεύδη τους. Οι ίδιοι θεσμοθέτησαν τη δυνατότητα χρήσης του ΑΚΑΓΕ και οι ίδιοι είναι που πρώτοι έκαναν χρήση του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) το 2014. Οι ίδιοι που έκοψαν τις συντάξεις έως 50%, παρέδωσαν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ και με 386.444 απλήρωτες συνταξιοδοτικές παροχές, ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ.

Η σημερινή κυβέρνηση αποκατέστησε τη βιωσιμότητα και την αξιοπιστία του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Δεν 'σπάει' κανέναν κουμπαρά, αφού η επιχορήγηση του ΑΚΑΓΕ είναι νομοθετημένη και ενταγμένη στον αρχικό προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ", καταλήγει το υπουργείο Εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL