Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έρχονται 118 μόνιμες προσλήψεις σε απομακρυσμένους ορεινούς και νησιωτικούς δήμους

Από το σύνολο των θέσεων οι 74 αφορούν κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, οι 33 Τεχνολογικής και οι 11 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως έχει επισημάνει ο ΥΠΕΣ, Αλ.Χαρίτσης, οι νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες σε μικρούς δήμους της χώρας

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η προκήρυξη του ΑΣΕΠ, (10Κ/2018) για 118 μόνιμες προσλήψεις σε μικρούς απομακρυσμένους ορεινούς και νησιωτικούς δήμους και στις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Από το σύνολο των θέσεων οι 74 αφορούν κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), οι 33 Τεχνολογικής (ΤΕ) και οι 11 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

Όπως έχει επισημάνει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, πρόκειται για νέες προσλήψεις που θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες σε μικρούς δήμους της χώρας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες εξαιτίας της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας και γεωγραφικής τους θέσης.

Με τη συγκεκριμένη προκήρυξη υλοποιείται η σχετική δέσμευση του κ. Χαρίτση προς την ΚΕΔΕ, ενώ συνεργάτες του υπουργού αναφέρουν ότι πρόθεση του υπουργείου είναι οι περαιτέρω ενίσχυση των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού με προσωπικό για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε κρίσιμους τομείς και να υπάρξει η ευχέρεια ώστε να αξιοποιηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η τοπική αυτοδιοίκηση για την υλοποίηση σημαντικών έργων στις τοπικές κοινωνίες.

«Προχωράμε μεθοδικά στην ενίσχυσή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με περισσότερους πόρους και ανθρώπους ώστε να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες και να πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη προσπάθεια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με στόχο μια ανάπτυξη βιώσιμη και δίκαιη», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις