Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. πριμοδοτεί Μητσοτάκη και στο ασφαλιστικό

Εξειδίκευση της θέσης "δεν θα πάρουμε μέρος σε κυβέρνηση που δεν θα καταργήσει τον Nόμο Κατρούγκαλου" από τον Β. Κεγκέρογλου

Τη θέση του κόμματός του ότι "δεν θα πάρουμε μέρος σε κυβέρνηση που δεν θα καταργήσει τον Νόμο Κατρούγκαλου" επιχείρησε να εξειδικεύσει χθες ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Β. Κεγκέρογλου, μιλώντας στον x - FM 94,3.

Ο Β. Κεγκέρογλου, απέφυγε να αναφερθεί στην πρόταση "Πινοσέτ" της Νέας Δημοκρατίας για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ υποστήριξε πως η επερχόμενη μη περικοπή των συντάξεων προέκυψε έπειτα από επιμονή και πίεση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. (!)

Επί της ουσίας, ο γραμματέας εξήγησε τους λόγους που προτιμά τη συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία (κατάργηση νόμου Κατρούγκαλου) και επιχείρησε να διαφοροποιηθεί (από την ιδιωτικοποίηση του δεύτερου πυλώνα) προτάσσοντας την ενίσχυση των επαγγελματικών ταμείων.

Όπως τόνισε, "εμείς στο Κίνημα Αλλαγής, καταθέσαμε πρόταση νόμου στη Βουλή, στις 5.7.2018, η οποία έχει πλέον και έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από 13 Ιουλίου για την ακύρωση των μειώσεων των παλιών συνταξιούχων (Ν. 4472/17), αλλά και την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου Ν. 4387/16 ο οποίος αντί για συντάξεις εκδίδει προνοιακά επιδόματα για όσους συνταξιοδοτούνται από 13 Μαΐου 2016 και μετά. Υπό την πίεση της δικιάς μας πρωτοβουλίας και του αγώνα των συνταξιούχων ακολούθησαν Ν.Δ. και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ζητούμε να έρθει στη Βουλή σύντομα η πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει για να ψηφιστεί. Αυτό όμως δεν αρκεί. Το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται επαναθεμελίωση, αφού αφορά όλους τους πολίτες από την ημέρα της γέννησής τους και όχι μόνο τους συνταξιούχους".

Παρουσιάζοντας μέρος της πρότασης του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σημείωσε ότι απαιτείται:

* Εκπόνηση νέων αναλογιστικών μελετών.

* Επαναφορά της τριμερούς χρηματοδότησης με αξιοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών (Ν. 4001/2011) και του υπερταμείου που πρέπει να αποκτήσει ελληνική διοίκηση και κυριαρχία για να αξιοποιήσει και όχι να ξεπουλήσει την εθνική περιουσία.

* Δίκαιο σύστημα εισφορών, τόσο των ασφαλιστικών όσο και αυτών της υγείας.

* Ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα της επικουρικής ασφάλισης με ανάπτυξη των επαγγελματικών ταμείων.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο