Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ύποπτος χρηματισμού από το 2012 ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών

Συνελήφθη χθες επειδή ζητούσε χρηματικά και άλλα ανταλλάγματα από φοιτητές και φοιτήτριες προκειμένου να περάσουν το μάθημά του

Θεσσαλονίκη:

Δεν αντιμετωπίστηκε ως «κεραυνός εν αιθρία» στο ΤΕΙ Σερρών η σύλληψη του καθηγητή που φέρεται μαζί με άλλα δύο άτομα να ζητούσε χρηματικά και άλλα ανταλλάγματα από φοιτητές και φοιτήτριες προκειμένου να περάσουν το μάθημά του. Κι αυτό διότι σχετικές καταγγελίες περί χρηματισμού για το άτομό του υπήρχαν από το 2012, αλλά το μόνο που έγινε τρία χρόνια αργότερα από την τότε διοίκηση του πανεπιστημιακού ιδρύματος ήταν να του επιβληθεί μια γραπτή επίπληξη, διότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να αποδεικνύουν τις εις βάρος του καταγγελίες...

Οι διωκτικές αρχές σε μια συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν τον καθηγητή και δύο άτομα που φέρονται ως συνεργοί και λειτουργούσαν «φροντιστήριο». Από την έρευνα που προηγήθηκε οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. συνέλεξαν υλικό που αποδεικνύει την παράνομη δραστηριότητα των τριών και έτσι αργά το βράδυ της Δευτέρας συνέλαβαν αρχικά το έναν εκ των ιδιοκτητών του φροντιστηρίου την ώρα που έπαιρνε χρηματικό ποσό από φοιτητή του καθηγητή, ο οποίος ήταν από εκείνους που κατήγγειλαν τη δράση του και στη συνέχεια συνελήφθη ο καθηγητής και ο συνιδιοκτήτης του φροντιστηρίου. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στην έρευνα που έγινε στα σπίτια και τα γραφεία των εμπλεκόμενων βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 178.045 ευρώ, δεκαπέντε βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς 140.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων. Ο καθηγητής κατηγορείται για κακούργημα της δωροληψίας υπαλλήλου και οι άλλοι δύο για άμεση συνέργεια, ενώ, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, «οι τρεις συλληφθέντες είχαν ενταχθεί, με διακριτούς ρόλους, σε εγκληματική ομάδα και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία αποσπούσαν ανταλλάγματα από φοιτητές, τους οποίους ο καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες σε εξεταστέα μαθήματα».

Ο πρύτανης του ΤΕΙ Σερρών Δημήτρης Χασάπης με δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισε «λυπηρό» το γεγονός και ζήτησε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση για να μη μείνουν σκιές για το πανεπιστημιακό ίδρυμα. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε, ο συγκεκριμένος καθηγητής είχε απασχολήσει τις πρυτανικές αρχές στο παρελθόν για ίδιο ζήτημα έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες φοιτητών. "Είναι ένα λυπηρό γεγονός. Είναι ένα θέμα που και στο παρελθόν είχε απασχολήσει το ίδρυμα. Τις προηγούμενες διοικήσεις. Για τον συγκεκριμένο καθηγητή υπήρχαν ανώνυμες καταγγελίες φοιτητών ότι δημιουργεί κάποια τέτοια προβλήματα. Όλα όσα είχαν γίνει μέχρι και τον Μάρτιο του 2015 απλά οδήγησαν στην επιβολή ποινής μια έγγραφης επίπληξης" ανέφερε ο Δ. Χασάπης. Όταν του ζητήθηκε να απαντήσει στο γιατί ενώ υπήρχαν τέτοιες βαριές καταγγελίες η ποινή του ήταν απλώς μια επίπληξη, υποστήριξε πως οι καταγγέλλοντες φοιτητές δεν τολμούσαν για εύλογους λόγους να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους και έτσι δεν γινόταν να αποδειχθούν η ενοχή και η παράνομη δράση του καθηγητή.

Υποστήριξε, επίσης, πως η έρευνα των διωκτικών αρχών ξεκίνησε όταν κάποιος φοιτητής απευθύνθηκε το 2017 στον Συνήγορο του Πολίτη και τον περασμένο Φεβρουάριο το ΤΕΙ έλαβε ένα έγγραφο από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο τους κοινοποιούσε τη σχετική επιστολή από τον Συνήγορο του Πολίτη με ημερομηνία Νοεμβρίου του 2017, που ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες από σπουδαστές για τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό και ζητούσε τη διερεύνηση της υπόθεσης. Το έγγραφο κοινοποιήθηκε σε συνεργασία και με τον νέο θεσμό του Συνηγόρου του Φοιτητή στην Εισαγγελία που αυτοδίκαια επενέβη για την έρευνα της υπόθεσης. "Θέλω να ελπίζω ότι αυτή τη φορά η υπόθεση θα κλείσει, σε κάθε περίπτωση, ώστε να μη μείνει καμία σκιά. Αν έχουν διαπραχθεί οι πράξεις αυτές, να επιβληθεί η αυστηρότερη ποινή που προβλέπει ο νόμος συν τις άλλοις και για παραδειγματισμό" τόνισε ο Δ. Χασάπης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις