Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μαρία Καραμεσίνη, διοικήτρια ΟΑΕΔ: Ασφαλισμένη η καθαρίστρια, fake news τα δημοσιεύματα

"Η συγκεκριμένη γυναίκα από τις 21 Αυγούστου είναι σε άδεια μητρότητας και όσα άλλα λέγονται δεν ευσταθούν"

"Η εργαζόμενη στην καθαριότητα στον ΟΑΕΔ Ηρακλείου είναι ασφαλισμένη" δήλωσε χθες κατηγορηματικά η διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Μαρία Καραμεσίνη διαψεύδοντας την είδηση που αναπαρήγαγαν αρκετά ΜΜΕ, ενώ ενέταξε και το συγκεκριμένο θέμα σε πολιτικές στοχεύσεις που επενδύουν στη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Όπως είπε, η συγκεκριμένη εργαζόμενη, η οποία προσλήφθηκε από τον ΟΑΕΔ με κανονική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου τον περασμένο Μάρτιο, διεκδικεί επίδομα τοκετού. Διευκρίνισε δε ότι ήταν η πρώτη φορά που έγινε προκήρυξη για πρόσληψη εργαζομένων -ανδρών και γυναικών- στον τομέα της καθαριότητας, χωρίς τη διαμεσολάβηση εργολάβων. «Μάλιστα, η συγκεκριμένη γυναίκα από τις 21 Αυγούστου είναι σε άδεια μητρότητας και όσα άλλα λέγονται δεν ευσταθούν» δήλωσε η κ. Καραμεσίνη, επισημαίνοντας ότι και πριν από την άδεια μητρότητας ο ΟΑΕΔ της χορήγησε έναν μήνα άδεια για επαπειλούμενη κύηση.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ εξήγησε ότι οι εργαζόμενοι από τον ΕΦΚΑ απάντησαν στην εργαζόμενη ότι δεν της έχει καταβληθεί το επίδομα τοκετού, καθώς δεν έχουν καταβληθεί τα ένσημα και «αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα αρκετών μηνών τριών έως τεσσάρων μηνών στο σύνολο των εργαζομένων καθαριότητας, σε 478 άτομα, τα οποία προσλάβαμε με βάση τον συγκεκριμένο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει εγκριθεί και από τον Ιούλιο αρνήθηκε η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου να πληρωθούν, να εγκρίνει το ένταλμα πληρωμής. Άρα, δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα και δεν έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν σε αυτά τα δεδουλευμένα. Επομένως, δεν έχουν ενεργοποιηθεί αυτά τα δικαιώματα, όχι ότι δεν υπάρχουν» συμπλήρωσε, πρoσθέτοντας ότι όλοι θα πάρουν αναδρομικά μισθούς και επιδόματα.

Για το κώλυμα στην καταβολή μισθών απάντησε ότι ευθύνεται η πλευρά των εργολαβικών εταιρειών που προσπάθησε να μπλοκάρει την εξέλιξη του διαγωνισμού μέσω της δικαστικής οδού και η δεύτερη επίθεση που δέχτηκε ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη, ήταν «από την πλευρά της επιτρόπου, η οποία επικαλέστηκε μη νομιμότητα της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, όταν το ίδιο το ΑΣΕΠ δεν είχε καμία αντίρρηση με τη διαδικασία και, μάλιστα, προχώρησε στην εκδίκαση των ενστάσεων με βάση τη διαδικασία την κανονική και την προβλεπόμενη».

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

"Τα λεφτά στους πλούσιους"

Είναι βασικό κόλπο του νεοφιλελευθερισμού να κρύβει τις πραγματικές του στοχεύσεις πίσω από θετικά διατυπωμένες φράσεις. Ιστορικά το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων ονομάστηκε από τα ορφανά της Θάτσερ...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο