Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απεργία των εργολαβικών των ΕΛ.ΠΕ. σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Με 24ωρη απεργία στη Θεσσαλονίκη και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και στην Αθήνα από την ερχόμενη εβδομάδα προχωρούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον όμιλο των EΛ.ΠΕ. διεκδικώντας σειρά...

Με 24ωρη απεργία στη Θεσσαλονίκη και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και στην Αθήνα από την ερχόμενη εβδομάδα προχωρούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον όμιλο των EΛ.ΠΕ. διεκδικώντας σειρά αιτημάτων, με κυριότερο τη νομιμοποίηση όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν σήμερα από τις 6.00 το πρωί στις εγκαταστάσεις στη ΒΕΘ (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης). Όπως σημειώνουν, "η αρχή των απεργιακών μας κινητοποιήσεων από τη Θεσσαλονίκη έχει και συμβολικό χαρακτήρα, διότι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι ημέρα Σάββατο δεν αναγνωρίζονται από διοίκηση και εργολάβο σαν βάρδια, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλεται το επίδομα". Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν 48ωρες απεργίες στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις κινητοποιήσεις θα μπει με τη σειρά της και η Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες των EΛ.ΠΕ. διεκδικούν την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη χορήγηση επιδομάτων βάρδιας και αναγνώριση των τριετιών τους, ενώ διεκδικούν σταθερά μονιμοποίηση με πλήρη εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

"Τα ψέματα τελείωσαν. Μαζί με αυτά, η αντοχή και η υπομονή μας" σημειώνουν, προσθέτοντας: "Η διοίκηση των EΛ.ΠΕ. ξεπέρασε κάθε όριο εμπαιγμού. Πηγαίνοντας χέρι-χέρι με τους εργολάβους, συνεχίζουν να επιδίδονται στην εκμετάλλευση της εργατικής μας δύναμης.

Πριν λίγες ημέρες τα EΛ.ΠΕ. παρουσίασαν το ρεκόρ κερδών τους. Κέρδη που αποκτήθηκαν και από τη δική μας εργασία και από τον δικό μας ιδρώτα. Η υπεραξία της εργασίας μας μπαίνει στα ταμεία τους και μοιράζεται μεταξύ ορισμένων, χωρίς να επιστρέφεται μέρος αυτών στον εργάτη".

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο