Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέα επέκταση κλαδικών συμβάσεων

Αφορούν 10.000 υπαλλήλους - Το ΑΣΕ ενέκρινε τις τοπικές κλαδικές ξενοδοχοϋπαλλήλων σε Χανιά και Λασίθι

Την επέκταση άλλων δύο κλαδικών συμβάσεων που αφορούν 10.000 εργαζόμενους στον χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων αποφάσισε χθες το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η επέκταση δύο τοπικών κλαδικών του χώρου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, καθώς κηρύχθηκε υποχρεωτική η τοπική κλαδική των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Νομού Χανίων, όπως και η αντίστοιχη του Νομού Λασιθίου.

Η Εθνική Κλαδική των ξενοδοχείων δεν συζητήθηκε χθες καθώς δεν ήταν δυνατόν να γίνει διασταύρωση των στοιχείων που είχε προσκομίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων με τα στοιχεία της Εργάνης, λόγω του τεράστιου όγκου των δεδομένων.

Έτσι η απόφαση για την επέκταση της συγκεκριμένης κλαδικής σύμβασης θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΑΣΕ τη μεθεπόμενη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθεσινές αποφάσεις για την επέκταση των τοπικών κλαδικών συμβάσεων των ξενοδοχοϋπαλλήλων ελήφθησαν κατά πλειοψηφία, καθώς διαφώνησε ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ.

Επίσης για την επόμενη συνεδρίαση μεταφέρθηκε η απόφαση για την επέκταση της ΣΣΕ των μεταλλείων, όπως και η τοπική κλαδική των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου. Στην ίδια συνεδρίαση θα τεθούν σε συζήτηση για επέκταση και όποιες συμβάσεις των οποίων τα στοιχεία θα έχουν διασταυρωθεί από τις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ, δεδομένου ότι για 14 κλαδικές ΣΣΕ έχει ζητηθεί από το ΑΣΕ η παροχή στοιχείων από τις εργοδοτικές ενώσεις.

Α. Νεφελούδης: "Το νερό μπήκε στο αυλάκι"

"Το νερό μπήκε στο αυλάκι" τονίζει με δήλωσή του ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Αν. Νεφελούδης. "Όσο και να επιχειρούν οι αυτόκλητοι κόλακες της μνημονιακής περιόδου και οι μίζεροι συμπαραστάτες τους να απομειώνουν το εύρος και τη μεγάλη πολιτική σημασία της επαναφοράς των βασικών αρχών των ΣΣΕ, όπως και την έναρξη της επαναφοράς της κανονικότητας στην αγορά εργασίας, το τρένο δεν γυρίζει πίσω. Θα προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα, με σύνεση και απόλυτη συνέπεια σε όσα είχαμε δεσμευτεί ότι θα γίνουν πράξη από την κυβέρνηση μας, όσο και στενοχωριούνται διάφοροι. Συνεχίζουμε γιατί ξέρουμε ότι έχουμε την στήριξη των εργαζόμενων και της υγιούς επιχειρηματικότητας" κατέληξε.

 

Δείτε όλα τα σχόλια