Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υπουργείο Εργασίας: "Fake news" για τις συντάξεις από τα "Νέα"

Για "fake news" που "άλλοτε κατασκευάζει και άλλοτε δανείζεται από την αντιπολίτευση κατηγορεί τα "Νέα" το υπουργείο Εργασίας, σημειώνοντας ότι η εφημερίδα επιχείρησε να παραποιήσει δηλώσεις του Τ. Πετρόπουλου σχετικά με τις περικοπές που έχουν γίνει στις καταβαλλόμενες πριν από τον Ν. 4387/16 κύριες συντάξεις.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, η εφημερίδα:

* Εμφάνισε ως περικοπές των κύριων συντάξεων τις αλλαγές στις εισφορές των ασφαλισμένων, στην εξαγορά πλασματικού χρόνου ασφάλισης, στις επικουρικές συντάξεις, στα εφάπαξ, στα μερίσματα και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τα οποία είχαν αυξηθεί με τον Ν. 4093/12.

* Συμπεριέλαβε στις δήθεν 22 περικοπές των καταβαλλόμενων συντάξεων τις αλλαγές στα κατώτατα όρια σύνταξης του τ. ΙΚΑ στις νέες συντάξεις και στις νέες αναπηρικές συντάξεις που έγιναν σε εφαρμογή του Ν. 3863/10.

* Παρουσίασε ως περικοπή ακόμη και τη σταδιακή μείωση του ΕΚΑΣ, που επίσης είχε χαρακτηριστεί με τον Ν. 3863/10 ως προνοιακή παροχή και η οριστική κατάργησή του δρομολογήθηκε μετά το mail Χαρδούβελη και ψηφίστηκε από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τον Αύγουστο του 2015.

"Η αναξιοπιστία του δημοσιεύματος αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι εμφανίζει δύο φορές τη μία και μόνη αναπροσαρμογή που έγινε στο 20% των καταβαλλόμενων επικουρικών συντάξεων (με άθροισμα κύριας και επικουρικής άνω των 1.300 ευρώ μεικτά) για να αποφευχθεί η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος του Ν. 4052/12, η οποία θα μείωνε οριζόντια έως 57% όλες τις επικουρικές συντάξεις" σημειώνει το υπουργείο Εργασίας, προσθέτοντας: "Οι μόνες μειώσεις που έχουν γίνει την περίοδο 2015-2018 στις καταβαλλόμενες πριν από τον Ν. 4387/16 κύριες συντάξεις ήταν η αύξηση της εισφοράς ασθένειας από 4% σε 6% (στο καταβαλλόμενο και όχι στο μεικτό ποσό) και η επιβολή πλαφόν 2.000 ευρώ για μια μεικτή κύρια σύνταξη και 3.000 ευρώ για περισσότερες από μία συντάξεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα...".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Να μη χαθεί η ευκαιρία

Όπως φάνηκε και από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα αναθεωρητέα άρθρα του συντάγματος από την επόμενη Βουλή στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι. Θα συγκρουστεί η πρόοδος με τη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο