Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Ανεργία κάτω του 20% μέσα στο καλοκαίρι για πρώτη φορά από το 2011"

«Αλλάζει το περιβάλλον συνολικά, το "μαύρο" αρχίζει να "γκριζάρει" στην αγορά εργασίας»

Αλλάζει συνολικά το περιβάλλον στην αγορά εργασίας και μέσα στο καλοκαίρι η ανεργία θα υποχωρήσει κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20% για πρώτη φορά από το 2011, είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Σχολιάζοντας τα νέα θετικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την ΕΡΓΑΝΗ, ο Ανδρ. Νεφελούδης σημείωσε ότι «ο Μάιος είναι ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας που υπερτερεί η πλήρης απασχόληση των ευέλικτων μορφών εργασίας στη δημιουργία νέων θέσεων».

Σημειώθηκαν 160.000 αναγγελίες πρόσληψης στα καταλύματα και την εστίαση, με θετικό ισοζύγιο απασχόλησης 48.000 και 29.000 αντίστοιχα, πολύ μεγαλύτερο των άλλων κλάδων, καθώς έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.

Τα παραπάνω δημιουργούν την προσδοκία ότι το ψυχολογικό φράγμα του 20% στην ανεργία θα σπάσει μέσα στο καλοκαίρι, για πρώτη φορά από το φθινόπωρο του 2011, συνέχισε ο Ανδρ. Νεφελούδης, καθώς «αλλάζει το περιβάλλον συνολικά, το "μαύρο" αρχίζει να "γκριζάρει" στην αγορά εργασίας».

Δείτε όλα τα σχόλια