Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τ. Πετρόπουλος: Έως 200 ευρώ το μήνα οι εισφορές για το 88% των ελεύθερων επαγγελματιών

«Δεν προκύπτει το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ από κάποιο ξεζούμισμα των ασφαλισμένων ούτε από την έλλειψη δαπανών» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας επισημαίνοντας πως παλαιότερα 200 ευρώ πλήρωνε μόλις 27% της κατηγορίας αυτής

Το 88% των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων πληρώνουν έως 200 ευρώ το μήνα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος στη Βουλή. Ο υφυπουργός επικαλέσθηκε τα στοιχεία από την εκκαθάριση των εισφορών του 2016 η οποία ολοκληρώθηκε και τόνισε ότι 1.230.000 ασφαλισμένοι πληρώνουν μέχρι 200 ευρώ.

Επεσήμανε δε ότι 200 ευρώ το μήνα πληρώνουν σήμερα το 88% των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων ενώ παλαιότερα 200 ευρώ πλήρωνε μόλις 27% της κατηγορίας αυτής. «Δεν προκύπτει το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ από κάποιο ξεζούμισμα των ασφαλισμένων ούτε από την έλλειψη δαπανών» τόνισε.

Ακόμη ο Τ. Πετρόπουλος επεσήμανε ότι από τον ΕΟΠΥΥ το 2017 για τα νοσοκομεία δόθηκαν 580 εκατομμύρια ευρώ την στιγμή που το 2014 είχαν δοθεί 149 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή μέσα σε τρία χρόνια η χρηματοδότηση αυξήθηκε κατά 439 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης ο υφυπουργός Εργασίας ενημέρωσε ότι δόθηκαν και 133 εκατομμύρια επιπλέον για παλιές οφειλές στον ΕΟΠΥΥ.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μέρα γιορτής

Έπειτα από σχεδόν έξι μήνες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης επειδή είχαν περάσει κατά λάθος λίγα μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος. Για...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο