Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Όραμα του Μητσοτάκη να ολοκληρώσει την καταστροφή των εργασιακών σχέσεων"

«Αν ψάχνετε τις λέξεις εργαζόμενος και εργασιακά δικαιώματα αυτές λείπουν και όχι φυσικά τυχαία» σημειώνει ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Παναγιώτης Κορφιάτης

«Αν ψάχνετε τις λέξεις εργαζόμενος και εργασιακά δικαιώματα αυτές λείπουν και όχι φυσικά τυχαία. Το όραμά τους να ολοκληρώσουν την καταστροφή των εργασιακών σχέσεων είναι εδώ και δεν γνωρίζει όρια» αναφέρει ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Παναγιώτης Κορφιάτης, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη.

'Το ωράριο 9 με 5 είναι ξεπερασμένο. Οι επιχειρήσεις θα θέλουν συχνά να οργανώνουν ευέλικτα το χρόνο εργασίας τους, σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες. Η προώθηση νέων τύπων συμβάσεων απασχόλησης μπορεί να ιδωθεί και ως ευκαιρία αύξησης της απασχόλησης'. Τρεις από τις πιο χαρακτηριστικές εκφράσεις του κ. Μητσοτάκη στην ομιλία του στον ΣΕΠΕ. Αν ψάχνετε τις λέξεις εργαζόμενος και εργασιακά δικαιώματα αυτές λείπουν και όχι φυσικά τυχαία. Το όραμα τους να ολοκληρώσουν την καταστροφή των εργασιακών σχέσεων είναι εδώ και δεν γνωρίζει όρια» σημειώνει ο Π. Κορφιάτης και προσθέτει:

«Φυσικά είναι ψιλά γράμματα η παραβατικότητα στους χώρους εργασίας – μάλλον η σωστή κατά το νεοφιλελεύθερο νιουσπικ έκφραση είναι η περιορισμένη ευελιξία, του πλαισίου και των εργαζόμενων που επιμένουν σε αναχρονιστικά πράγματα όπως το ωράριο και το δικαίωμα οργάνωσης και της δικής τους ζωής.

Όσο για την απασχόληση μιλάει από μόνη της η "ευκαιρία" που είχαν στην διακυβέρνηση 2012-14 να εφαρμόσουν το πρόγραμμα τους».

Δείτε όλα τα σχόλια